Flytfoto hamnen Värmdö kommun
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Värmdö kommun logo

Arbetsgivare Värmdö kommun

Region Stockholms län

Bransch Administration, ekonomi, juridik, Bygg och anläggning, Chefer och verksamhetsledare

Sista ansökningsdag 2022-04-03

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Avdelningschef, Bygg- och miljöavdelningen

Värmdö kommun står inför en fantastiskt spännande framtidsresa där vi vässar och utvecklar organisationen för att möta framtidens behov. Vi ger dig möjligheten att bli en viktig nyckelspelare i utvecklingen av ett samhälle där våra medborgare vill leva, bo och verka. Du får möjlighet att sätta avtryck i en utvecklingsresa utöver det vanliga.

Bygg- och miljöavdelningen arbetar nästan uteslutande med myndighetsutövning och service. Avdelningen ansvarar för att med utgångspunkt från fullmäktiges riktlinjer samt regler i plan- och bygglagen, miljöbalken, livsmedelslagen med tillhörande lagstöd inom verksamhetsområdet pröva frågor om anmälningar/ansökningar till bygglov, enskilda avloppsanläggningar, strandskydd med mera. Avdelningen ska även utföra fortlöpande tillsyn av regelefterlevnaden inom området.

Avdelningen är en del av Samhällsbyggnadskontoret som har i uppdrag att hantera ärenden och uppgifter som omfattar både verksamhet av servicekaraktär och myndighetsutövning. Du leder genom tre enhetschefer som ingår i din ledningsgrupp och du är ytterst ansvarig för ca 55 engagerade medarbetare inom avdelningen. Bygg- och miljöavdelningen karaktäriseras av ett välfungerande samarbete där vi arbetar tillsammans med arbetssätt och ett nära samarbete med många verksamheter inom kommunen.

I rollen som avdelningschef ansvarar du för personalfrågor, arbetsmiljö, verksamhetens ekonomi, budgetarbete, resultatuppföljning samt internkontroll och måluppfyllelse. Du är ansvarig för att avdelningen bereder och verkställer politiska beslut genom att du är föredragande i Bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden.

Du är i rollen direkt underställd samhällsbyggnadschefen och ingår i dennes ledningsgrupp där du förväntas ha ett helhetsperspektiv och verka för ett gränsöverskridande samarbete mellan samhällsbyggnadskontorets verksamheter och övriga kontor

Du ska skapa bra förutsättningar för avdelningens tre enhetschefer och medarbetare genom att leda och fördela arbetet med hänsyn till dess komplexitet.

Du ansvarar för avdelningens verksamhetsutveckling och organisationsfrågor. Rollen kräver stor förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer såväl internt som externt. Du har ett utåtriktat, prestigelöst och utvecklingsorienterat förhållningssätt.

Du står för ett tydligt ledarskap som gör det möjligt för dina medarbetare att utföra sitt arbete och själva ta ansvar för sin personliga utveckling och kompetens.

Vi söker dig som har eftergymnasial/akademisk utbildning inom relevant område alternativt motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig. Du har mångårig arbetslivserfarenhet inom samhällsbyggnadsområdet samt goda kunskaper och är trygg inom gällande lagstiftning, Plan-och bygglagen, miljöbalken samt livsmedelslagen. Du är väl insatt i arbete med myndighetsutövning samt har erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd verksamhet, gärna kommunal. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda genom andra chefer. Du värdesätter ansvarstagande och resultat och arbetar systematiskt med uppföljning mot såväl ekonomiska som verksamhetsmässiga mål. För tjänsten krävs B-körkort.

Genom ditt ledarskap så leder du stabilt, modigt och lättrörligt. Du har medborgarens och företagarens perspektiv, du tar ansvar och bygger tillit, motiverar samt skapar engagemang och delaktighet.

Som person är du strukturerad, modig, målmedveten, drivande, kommunikativ, lyhörd och har förmågan att skapa goda relationer samt att du har förmågan att prioritera, fatta tydliga beslut, delegera och följa upp. Förmågan att vara strategisk och se långsiktiga konsekvenser är viktiga egenskaper.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper för tillsättning av tjänsten.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök detta jobb” och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 3 april 2022. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Sofie Skaränger på 070-3426600 eller sofie.skaranger@jobbet.se. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Följande tjänster finns också att söka hos oss just nu

Avdelningschef, VA- och Avfallsavdelningen

Enhetschef, VA-utbyggnad och dagvatten

Krav

  • Eftergymnasial/akademisk utbildning inom relevant område alternativt motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig
  • Mångårig arbetslivserfarenhet inom samhällsbyggnadsområdet samt goda kunskaper inom gällande lagstiftning
  • Tidigare ledar-/chefserfarenhet
  • Erfarenhet från politiskt styrd verksamhet, gärna kommunal
  • B-körkort

Meriterande

  • Erfarenhet av att leda genom andra chefer