Hamnen vatten
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Värmdö kommun logo

Arbetsgivare Värmdö kommun

Region Stockholms län

Bransch Administration, ekonomi, juridik, Bygg och anläggning, Chefer och verksamhetsledare

Sista ansökningsdag 2022-04-03

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Avdelningschef, VA- och avfallsavdelningen

Värmdö kommun står inför en fantastiskt spännande framtidsresa där vi vässar och utvecklar organisationen för att möta framtidens behov. Vi ger dig möjligheten att bli en viktig nyckelspelare i utvecklingen av ett samhälle där våra medborgare vill leva, bo och verka. Du får möjlighet att sätta avtryck i en utvecklingsresa utöver det vanliga.

Vatten- och avfallsavdelningen ansvarar för utbyggnaden av vatten- och avlopp samt avfallverksamheten inom Värmdö kommun.

Vatten och avlopp samt avfall är en naturlig del i samhällsbyggnadsprocessen för ett hållbart samhälle. Kommunen arbetar målmedvetet med att underlätta omvandlingen av fritidshus till permanentboende i väl belägna förändringsområden med en stor andel permanent boende. Långsiktig plan för utbyggnad av vatten och avlopp i prioriterade förändringsområden finns för många år framöver. Avdelningen ansvarar för att utbyggnaden av vatten och avlopp i kommunens förändringsområden sker samt att efterlevnaden av myndighetskrav angående både vattenkvalité och utsläppsvillkor uppfylls. Avdelningen ansvarar också för att insamling av mat-och restavfall, slamtömning samt drift av återvinningscentraler och behandling av avfallet på både fastland och i skärgården fungerar enligt gällande lagkrav. Hämtning och behandling av avfallet sköts med hjälp av upphandlade entreprenörer. Verksamheterna är avgiftsfinansierade med taxor var och en för sig.

Avdelningen som du leder genom två enhetschefer är en del av Samhällsbyggnadskontoret och består av cirka 20 engagerade medarbetare.
Avdelningen har ett välfungerande samarbete där vi arbetar tillsammans med arbetssätt och ett nära samarbete med verksamheterna inom hela samhällsbyggnadsprocessen och kommunen som helhet.

I rollen som avdelningschef ansvarar du för personalfrågor, arbetsmiljö, verksamhetens ekonomi, budgetarbete, resultatuppföljning samt internkontroll och måluppfyllelse. Du är ansvarig för att avdelningen bereder och verkställer politiska beslut. Du ansvarar för att taxorna inom både vatten och avlopp samt avfall är balanserade och långsiktiga.

Du är i rollen direkt underställd samhällsbyggnadschefen och ingår i kontorets ledningsgrupp där du förväntas ha ett helhetsperspektiv och verka för ett gränsöverskridande samarbete mellan samhällsbyggnadskontorets verksamheter och övriga kontor

Du ska skapa bra förutsättningar för avdelningens 2 enhetschefer och medarbetare genom att leda och fördela arbetet med hänsyn till dess komplexitet.

Du ansvarar för avdelningens verksamhetsutveckling och organisationsfrågor. Rollen kräver stor förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer såväl internt som externt. Du har ett utåtriktat, prestigelöst och utvecklingsorienterat förhållningssätt.

Du står för ett tydligt ledarskap som gör det möjligt för dina medarbetare att utföra sitt arbete och själva ta ansvar för sin personliga utveckling och kompetens.

Vi söker dig som har eftergymnasial/akademisk utbildning inom relevant område alternativt motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig. Du har mångårig arbetslivserfarenhet inom vatten, avlopp och avfallsverksamhet samt goda kunskaper inom gällande lagstiftning. Du är väl insatt i arbetet och har erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd verksamhet, gärna kommunal. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda genom andra chefer. Du värdesätter ansvarstagande och resultat och arbetar systematiskt med uppföljning mot såväl ekonomiska som verksamhetsmässiga mål.

Genom ditt ledarskap så leder du stabilt, modigt och lättrörligt. Du har medborgarens och företagarens perspektiv, du tar ansvar och bygger tillit, motiverar samt skapar engagemang och delaktighet.

Som person är du strukturerad, modig, målmedveten, drivande, kommunikativ, lyhörd och har förmågan att skapa goda relationer samt att du har förmågan att prioritera, fatta tydliga beslut, delegera och följa upp. Förmågan att vara strategisk och se långsiktiga konsekvenser är viktiga egenskaper.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper för tillsättning av tjänsten.

För att kunna bli aktuell. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras enligt §19 i säkerhetsskyddslagen. Giltigt B-körkort är ett krav.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök detta jobb” och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 3 april 2022. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Sofie Skaränger på 070-3426600 eller sofie.skaranger@jobbet.se. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Följande tjänster finns också att söka hos oss just nu

Avdelningschef, Bygg- och miljöavdelningen

Enhetschef, VA-utbyggnad och dagvatten

Krav

  • Eftergymnasial/akademisk utbildning inom relevant område alternativt motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig
  • Mångårig arbetslivserfarenhet inom vatten, avlopp och avfallsverksamhet samt goda kunskaper inom gällande lagstiftning
  • Tidigare ledar-/chefserfarenhet
  • Erfarenhet från politiskt styrd verksamhet, gärna kommunal.
  • B-körkort

Meriterande

  • Erfarenhet av att leda genom andra chefer