Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Resurscentrum logo

Arbetsgivare Resurscentrum

Region Uppsala län

Bransch Data/IT

Sista ansökningsdag 2024-01-31

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Systemtekniker Journalsystem

IT-stödet är en viktig del av Region Uppsalas verksamhet och till IT-centrum söker vi nu systemtekniker med inriktning mot journalsystem. Inom IT-centrum blir du kollega med drygt 170 engagerade medarbetare vars kompetens spänner över ett systems hela livscykel. Du kommer att ingå i en grupp av kompetenta och engagerade arbetskamrater inom avdelningen IT Drift. Varmt välkommen till en trygg och samhällsviktig arbetsgivare!

Vår miljö 

Vår verksamhet täcker in hela länet med datanät som spänner från Bålsta till Skutskär och baseras i huvudsak på produkter från Cisco. Vi använder primärt Microsoft SQL Server som databashanterare och på serversidan arbetar vi primärt med operativsystemen Windows Server men även Linux. Vi arbetar huvudsakligen i en Windowsbaserad klientmiljö.

Din roll 

Som systemtekniker hos oss får du en bred roll med varierade arbetsuppgifter, där dina huvudsakliga uppgifter är fokuserade mot patientjournalsystemet Cosmic och andra vårdnära system som används inom hela Region Uppsala. Du ingår i en arbetsgrupp med flera kompetenta kollegor och du samarbetar även med andra avdelningar. Det finns goda möjligheter att utvecklas i din roll.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

  • Utföra installationer och underhåll
  • Övervaka, felsöka och avhjälpa fel
  • Ta fram och underhålla dokumentation
  • Ha kontakt med kunder och leverantörer

Din bakgrund

Vi söker dig med några års erfarenhet som server- eller systemtekniker och du har goda kunskaper inom Microsoft Windows Server och Klient. Har du grundläggande kunskaper inom Powershell är det starkt meriterande. Det är även ett plus om du tidigare arbetat i en komplex organisation. Din svenska är mycket god och du uttrycker dig även väl på engelska i såväl tal som skrift. 

Personliga egenskaper

Systemen vi underhåller och supporterar har höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet varför du förväntas jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet. Förståelse för verksamheten och en ödmjuk inställning är viktiga egenskaper. Du är van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn. Samarbete över avdelnings- och gruppgränser är en självklarhet och vi ser att du som person är kvalitetsmedveten samt service- och lösningsinriktad.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Övrig information

Tjänsten är heltid med tillsvidareanställning. IT-centrum har lokaler inom Akademiska sjukhusets område. Vi tillämpar Region Uppsalas princip om flexibelt distansarbete. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult på Jobbet.se, Andrea Hartwig på 076-7230727. Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan! 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Krav

  • Några års erfarenhet som server- eller systemtekniker
  • Goda kunskaper inom Microsoft Windows Server och Klient
  • Mycket god svenska i såväl tal som skrift
  • God engelska i såväl tal som skrift

Meriterande

  • Kunskaper inom Powershell
  • Erfarenhet av komplex organisation