Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Mässrestauranger AB

Mässrestauranger AB är ett familjeägtföretag som ingår i restauranggruppen Food Family. Företaget driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan med restauranger och serveringar både i och utanför mässhallarna. I gruppen ingår även Mässrestauranger i Malmö, Teaterbaren på Kulturhuset i Stockholm, Engsholms Slott, Scandinavian XPO vid Arlanda, samt Stadshusrestauranger i Stockholms Stadshus med ansvar bl a för Nobelbanketten.

Mässrestauranger AB logo

Arbetsgivare Mässrestauranger AB

Region Stockholms län

Bransch Hotell, restaurang, storhushåll

Sista ansökningsdag 2023-09-20

Om arbetsgivaren - Mässrestauranger AB

Mässrestauranger AB är ett familjeägtföretag som ingår i restauranggruppen Food Family. Företaget driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan med restauranger och serveringar både i och utanför mässhallarna. I gruppen ingår även Mässrestauranger i Malmö, Teaterbaren på Kulturhuset i Stockholm, Engsholms Slott, Scandinavian XPO vid Arlanda, samt Stadshusrestauranger i Stockholms Stadshus med ansvar bl a för Nobelbanketten.

Marknads- och kommunikationschef till restauranggruppen Food Family

Inom varumärket Food Family ryms verksamheter som Stockholms Stadshus prominenta banketter och middagar, liksom teatermiddagar i Kulturhuset och på Stadsteatern samt roliga event, kongresser och mässor på Stockholmsmässan, Malmömässan och Scandinavian XPO vid Arlanda. Vi har även ett eget slott på Mörkö där konferenser och privatgäster njuter av god mat och dryck i vår vackra svenska natur. Som marknads- och kommunikationschef hos oss arbetar du med alla dessa verksamheter. Välkommen till vår familj!

Är du affärs- och försäljningsdriven och vill vara delaktig i att ta kommunikation och varumärke för Food Family till nästa nivå? Som marknads- och kommunikationschef arbetar du med följande områden:

 • Ansvar för att ta fram och genomföra strategisk likväl som operativ marknadsföring och kommunikation med koppling till Food Familys strategiska plan och affär. Plan för sälj- och marknadskommunikation för våra olika bolag. 
 • Ansvar för all marknadsföring, kommunikation och innehåll för webb, sociala medier och andra digitala kanaler. Detta inkluderar kampanjer och event. 
 • Ansvar för våra varumärken och visuella identiteter. Budskapsplattform, grafisk profil och koncept för våra restauranger. Håller i kontakter och beställningar gentemot byråer och fotografer.
 • Ansvar för PR och våra pressrum. Skriva pressmeddelanden, mediakontakter, PR-aktiviteter och omvärldsbevakning.

Ansvar tillsammans med HR för intern kommunikation, vårt intranät och andra interna kanaler samt stöd till VD och ledningsgrupp. Du är med och utvecklar och implementerar våra värderingar och företagskultur.

Du rapporterar till VD och är medlem i ledningsgruppen. Du arbetsleder och har personalansvar för en marknadskoordinator och arbetar i nära samarbete med platscheferna och HR.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen söker vi dig som trivs att arbeta både verksamhetsnära och strategiskt. Du är självgående och van att ta initiativ och uppnå resultat. Du är affärsmässig, social, nytänkande och nyfiken. Du är även strukturerad och noggrann och kan hålla deadlines. Du har lätt att se helheten och till hela verksamhetens bästa. Du är bra på att samarbeta såväl inom företaget samt med partners, kunder och media. Vi förutsätter att du är en god skribent. Meriterande är också om du gillar mat och dryck och har ett intresse för gastronomi, är nyfiken och vill lära dig mer. Ditt engagemang och passion för branschen samt ditt ansvarsområde är viktigt för oss. Även viljan att göra det lite bättre, snyggare, effektivare eller godare är en egenskap vi uppskattar hos dig.

Vi anser att det är viktigt att du är nära och integrerad i våra verksamheter och dess produkter, presentation och service för att de ska överensstämma med våra löften, värderingar och kultur. Vi vill också att du bidrar till dynamiska diskussioner i ledningsgrupperna för att få våra verksamheter att utvecklas och växa med ett strategiskt och långsiktigt perspektiv.

Formella krav

 • Universitetsutbildning inom kommunikation, marknadsföring eller annan för positionen relevant utbildning.
 • Du har minst 5 års erfarenhet av ledande roller inom marknad och kommunikation, gärna inom hospitality.
 • Gedigen erfarenhet av att initiera och genomföra strategiska kommunikationsprojekt, såsom att attrahera nya målgrupper, med mycket goda resultat
 • Gedigen erfarenhet av digital marknadsföring och kommunikation inklusive sociala plattformar.
 • Erfarenhet av pressbearbetning och PR.
 • Erfarenhet av att skriva, redigera och anpassa texter för olika kanaler och mot specifika målgrupper.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Om arbetsgivaren - Mässrestauranger AB

Vi är en unik familj av människor, smaker och verksamheter, där god mat och goda upplevelser har gått i arv sedan 1962, då Åke Johansson startade en självservering i gamla S:t Eriksmässan. Åkes döttrar Maria Stridh och Kerstin Johansson har under decennier fortsatt utveckla familjeföretaget, som har vuxit med både fler generationer och fler verksamheter.

Även om maten, lokalerna och upplevelserna har förändrats med tiden, genomsyras alla verksamheter fortfarande av Åke Johanssons viktigaste ledstjärnor: Omtanken och lyhördheten för gästen, och ett helhetstänk som var långt före sin tid när det gäller att ta tillvara och hushålla med resurserna. Det är en unik historia i tiden som vi med stolthet bygger vidare på och utvecklar med fokus på att skapa goda upplevelser och har lett till att vi idag är en värderingsstyrd företagsgrupp.

Vi återinvesterar kontinuerligt i våra verksamheter och i våra medarbetare för att både kunna möta kundernas förväntningar och för att vara en av de bästa arbetsgivarna i Stockholm.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.

Bifoga ditt CV och personligt brev så hör vi av oss så fort vi kan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden varför vi gärna ser att du sänder in din ansökan så snart som möjligt. Tillsättning kan ske innan sista ansökningsdatum. 

För att vi på bästa sätt ska kunna matcha din kompetens med vårt rekryteringsbehov kan vi inte ta emot din ansökan på mejl. Vi ber dig därför registrera ditt CV i vår kandidatbank.

Tillsättning: enligt överenskommelse
Omfattning: heltid
Placering: du sitter tillsammans med våra verksamheter runt om i Stockholm med bas i Älvsjö.

Vid frågor är du välkommen att kontakta: Maria Stridh (VD), maria.stridh@massrestauranger.se  eller Lotta Eckerud (HR chef), lotta.eckerud@massrestauranger.se   

Varmt välkommen med din ansökan!

Krav

 • Universitetsutbildning inom kommunikation, marknadsföring eller motsvarande relevant utbildning för rollen.
 • Minst 5 års erfarenhet av ledande roller inom marknad och kommunikation.
 • Erfarenhet av att projektleda och driva egna projekt.
 • Erfarenhet av digital marknadsföring, pressbearbetning och att skriva anpassade texter.
 • Kan skriva, läsa och tala svenska och engelska obehindrat.

Meriterande

 • Erfarenhet av hospitality.
 • Intresse för mat och dryck samt gastronomi.