Platsannonsbild topp

Om arbetsgivaren - Vätterhem

Vätterhem är ett av Smålands största bostadsbolag med över 88 % nöjda hyresgäster och en omsättning på ca 700 mkr. Vår vision är att utveckla framtidens stadsdelar och bidra till en hållbar samhällsutveckling i Jönköpings kommun. Hos Vätterhem har alla medarbetare möjligheter att påverka det egna arbetet och företaget som helhet. Vi har olika roller men samma värde för bolaget. Vår värdegrund LUTA innebär att vi prioriterar Långsiktighet, Utveckling, Trygghet och Ansvar i vårt arbete. År 2023 ska vi vara Sveriges ledande bostadsbolag med flest nöjda hyresgäster.

Vätterhem logo

Arbetsgivare Vätterhem

Region Jönköpings län

Bransch Administration, ekonomi, juridik, Installation, drift, underhåll

Sista ansökningsdag 2021-09-29

Om arbetsgivaren - Vätterhem

Vätterhem är ett av Smålands största bostadsbolag med över 88 % nöjda hyresgäster och en omsättning på ca 700 mkr. Vår vision är att utveckla framtidens stadsdelar och bidra till en hållbar samhällsutveckling i Jönköpings kommun. Hos Vätterhem har alla medarbetare möjligheter att påverka det egna arbetet och företaget som helhet. Vi har olika roller men samma värde för bolaget. Vår värdegrund LUTA innebär att vi prioriterar Långsiktighet, Utveckling, Trygghet och Ansvar i vårt arbete. År 2023 ska vi vara Sveriges ledande bostadsbolag med flest nöjda hyresgäster.

HR partner

Verksamhetsnära

Citat-Jessica.png

 

Vi utvecklar Vätterhems HR-arbete och söker nu en HR-partner som tillsammans med Jessica ansvarar för Vätterhems verksamhetsnära HR-stöd till bolagets chefer och medarbetare. Stort fokus i arbetet ligger på att stödja och coacha bolagets chefer operativt inom exempelvis rehabilitering, arbetsmiljöfrågor, rekryteringar och urval samt kompetensutveckling. I ditt arbete kommer du dagligen träffa chefer och medarbetare på våra förvaltningsområden, som arbetar för att ge bästa service till våra hyresgäster. Du kommer även arbeta för att utveckla Vätterhems strategiska HR-arbete och bidra till att Vätterhem ska vara en av Sveriges bästa arbetsgivare. Det gör du tillsammans med kollegorna på HR-avdelningen som idag består av löneadministratör, HR-generalist, HR-partner och HR-chef.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Verksamhetsnära operativt HR-stöd utifrån ett coachande förhållningssätt till bolagets chefer ute på våra förvaltningsområden Råslätt, Öxnehaga, Österängen och City gällande rekrytering, rehabilitering, arbetsmiljö, arbetsrätt, förändringsledning och i andra förekommande verksamhetsnära personalärenden/HR-frågor.
 • Operativt stödja förvaltningsområdenas systematiska arbetsmiljöarbete med skyddsronder, riskbedömningar och medarbetarundersökningar.
 • Vid behov delta i våra förvaltningsområdens ledningsgrupper och arbetsplatsträffar, där du utbildar och stödjer bolagets chefer i aktuella HR-frågor.
 • Huvudansvarig för området ledarutveckling tillsammans med HR-chef. Ansvara för att strategiskt arbeta fram riktlinjer och rutiner gällande området för ledarutveckling tillsammans med HR- chef och övriga kollegor.
 • Sekreterare i bolagets samverkansgrupp och utveckla bolagets samverkansarbete tillsammans med fackliga organisationer.
 • Bidra till utvecklingen av att digitalisera Vätterhems HR-arbete och ansvara för att löpande uppdatera bolagets medarbetarhandbok på intranätet.

Kvalifikationer

 • För att lyckas i rollen ska du vara högskoleutbildad personalvetare med goda kunskaper i beteendevetenskap, arbetsrätt och arbetsmiljö.
 • Du behöver ha minst 3 års yrkeslivserfarenhet av verksamhetsnära HR-stöd. Vi söker dig som har erfarenhet av chefsstöd från en medelstor arbetsplats eller större. Här har du med mycket goda resultat  bidragit till att utveckla organisationens ledarskap och medarbetarskap. Du har också erfarenhet av att jobba med arbetsmiljöfrågor utifrån ett strategiskt och verksamhetsnära arbetssätt.
 • Vi ser gärna även att du har arbetat med grupputveckling, ledarutveckling och förändringsledning på tidigare arbetsplatser.
 • För att kunna ge ett bra verksamhetsnära HR-stöd är B-körkort meriterande, då du dagligen behöver kunna ta dig runt på våra områden och träffa chefer och medarbetare.
 • Du behöver även ha en god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift med samtliga chefer och medarbetare i organisationen. Har du även kunskaper i andra språk är det meriterande.

Din person

Du är en nyfiken person med en god förmåga att med intresse lyssna in andra människors perspektiv. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och förändringar.

Du är bra på att driva processer och förändringsarbete på ett pedagogiskt och engagerande sätt.

Du har ett proaktivt och coachande förhållningssätt samt en mycket god samarbetsförmåga.

Du har en hög integritet och är bra på att bygga förtroendefulla relationer och att hantera olika intressen.

Vårt erbjudande till dig

Ett mångsidigt och fritt arbete där du själv har möjlighet att påverka din arbetsdag.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där vi ständigt ser till medarbetarnas utveckling och trivsel.

Vi erbjuder dig självklart internutbildning om det behövs, samt de verktyg du behöver för att du ska lyckas i ditt arbete

Det är viktigt för oss att våra medarbetare trivs och har kul på jobbet. Därför är vi otroligt stolta över resultatet från senaste medarbetarundersökningen där mer än 90 % av våra medarbetare tycker att Vätterhem är en mycket bra arbetsplats. Vi vill såklart fortsätta att vara en attraktiv arbetsgivare och fortsätter därför utveckla våra satsningar på friskvård, kompetensutveckling och bra ledarskap.

Övrig information och ansökan 

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt eller efter överenskommelse.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta:

Rebecka Källner, HR-chef 036-19 94 23

Kollektivavtal finns med Vision. Fackliga frågor besvaras av

Carl-Magnus Jonsson, 036-199 417 036-19 94 23

Vi hanterar urvalsprocessen löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 29 september 2021.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Vätterhem tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Krav

 • Högskoleutbildning Personalvetare. Goda kunskaper i beteendevetenskap, arbetsrätt och arbetsmiljöfrågor.
 • Minst 3 års erfarenhet av verksamhetsnära HR-arbete. Vilket innebär att stödja/coacha chefer i rehabilitering, arbetsmiljöfrågor, ledarskap och medarbetarskap samt rekryteringsarbete.
 • Mycket god förmåga att skapa goda relationer med chefer, medarbetare och fackliga organisationer

Meriterande

 • Erfarenhet av grupp - och ledarutveckling
 • Erfarenhet av förändringsledning och att coacha chefer och medarbetare i förändringsarbete
 • Kunskaper i annat språk
 • B-körkort