Platsannonsbild topp

Om arbetsgivaren - Vätterhem

Vätterhem är ett av Smålands största bostadsbolag med över 88 % nöjda hyresgäster och en omsättning på ca 700 mkr. Vår vision är att utveckla framtidens stadsdelar och bidra till en hållbar samhällsutveckling i Jönköpings kommun. Hos Vätterhem har alla medarbetare möjligheter att påverka det egna arbetet och företaget som helhet. Vi har olika roller men samma värde för bolaget. Vår värdegrund LUTA innebär att vi prioriterar Långsiktighet, Utveckling, Trygghet och Ansvar i vårt arbete. År 2023 ska vi vara Sveriges ledande bostadsbolag med flest nöjda hyresgäster.

Vätterhem logo

Arbetsgivare Vätterhem

Region Jönköpings län

Bransch Administration, ekonomi, juridik, Chefer och verksamhetsledare, Installation, drift, underhåll, Säkerhetsarbete

Sista ansökningsdag 2022-05-31

Om arbetsgivaren - Vätterhem

Vätterhem är ett av Smålands största bostadsbolag med över 88 % nöjda hyresgäster och en omsättning på ca 700 mkr. Vår vision är att utveckla framtidens stadsdelar och bidra till en hållbar samhällsutveckling i Jönköpings kommun. Hos Vätterhem har alla medarbetare möjligheter att påverka det egna arbetet och företaget som helhet. Vi har olika roller men samma värde för bolaget. Vår värdegrund LUTA innebär att vi prioriterar Långsiktighet, Utveckling, Trygghet och Ansvar i vårt arbete. År 2023 ska vi vara Sveriges ledande bostadsbolag med flest nöjda hyresgäster.

Förvaltare City

Albin-citat

Nu söker vi en kollega till vårt team på förvaltningsområdet City då tidigare kollega nu går vidare med andra spännande arbetsuppgifter inom organisationen! Vi söker dig som kan tillföra spännande erfarenheter och kompetenser till teamet av förvaltare som består av Annelie och Jan. På förvaltningen i City arbetar totalt ca 35 medarbetare med Maths Carlgren som förvaltningschef.

Som förvaltare på Vätterhem har du ett roligt och omväxlande arbete med stort fokus på engagerade medarbetare och utifrån det också nöjda kunder. Du har en mycket central roll som ledare i förvaltningen och kommer ansvara för en personalgrupp på 6 - 10 medarbetare och ett antal fastigheter. I din ledarroll förväntar vi oss att du arbetar på ett tillitsbaserat sätt där du är bra på att engagera dina medarbetare att jobba mot uppsatta mål. Du är en ledare som är tydlig i kommunikationen kring teamets och individens mål samt bra på att följa upp dessa.

Arbetet innebär:

 • Personalansvar för 6-10 medarbetare
 • Ingå i Citys ledningsgrupp
 • Planering av fastigheternas långsiktiga utveckling, underhåll, besiktningar, reparationer och skötsel
 • Samverkan internt och externt för att få nöjda hyresgäster, skapa goda relationer, ge bra information och jobba serviceinriktat
 • Kontinuerligt arbeta med utveckling och kvalitetssäkring av dina fastigheter samt med energi, teknik och miljö
 • Egenkontroll och ekonomi inom ramen för ditt förvaltningsansvar

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som förvaltare hos oss där ledarskapet är en grundläggande del i arbetet behöver du ha arbetslivserfarenhet där ledarskap med personalansvar ingått. Din yrkeslivserfarenhet består av arbete med fastighetsförvaltning, ekonomi, hyresavtal och kundkontakter.

Du behöver också ha slutfört en 3 årig utbildning på gymnasienivå samt en förvaltarutbildning som certifierad förvaltare eller en likvärdig YH-utbildning med inriktning mot teknik, fastighetsekonomi eller fastighetsjuridik.

Det är meriterande om du har erfarenhet från underhållsplanering, entreprenadupphandling och projektledning samt LOU.

B-körkort är ett krav för att du ska kunna ta dig runt på våra områden.

Du behöver ha en god förmåga att kunna kommunicera på svenska i tal och skrift med såväl medarbetare som kolleger och hyresgäster. Behärskar du även andra språk ser vi det som meriterande.

Din person

Du är en person som har förmåga att på bästa sätt planera och prioritera din arbetsdag. Vilket också innefattar att planera in tid för att aktivt finnas ute hos dina medarbetare.

Du ser vad som behöver göras, får saker att hända och är inte rädd för att hugga i där det behövs.

Du behöver som ledare hos oss sätta stort fokus på att skapa tillit i dina relationer (medarbetare, kunder, kollegor), sätta upp tydliga mål för ditt team samt följa upp dessa.

Vi söker dig som är serviceinriktad och vill medverka i lagarbetet för att på bästa sätt uppfylla våra mål – ”nöjda hyresgäster" och för att tillsammans leverera högsta kvalitet.

Är du dessutom en person som är bra på att skapa förtroende i relationen till dina medarbetare, kunder och arbetskamrater då ska du söka tjänsten som Förvaltare hos oss på Vätterhem.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss får du ett omväxlande och fritt arbete där du själv har stor möjlighet att påverka utformningen av ditt arbete. Det är viktigt för oss att skapa de bästa förutsättningarna för din utveckling och trivsel genom ett nära ledarskap. Om det behövs utbildar vi dig internt eller externt, samt ger dig de verktyg du behöver för att du ska lyckas i ditt arbete.

Det är viktigt för oss att våra medarbetare trivs. Därför är vi otroligt stolta över resultatet från senaste medarbetarundersökningen där mer än 90 % av våra medarbetare tycker att Vätterhem är en mycket bra arbetsplats. Vi vill såklart fortsätta att vara en attraktiv arbetsgivare och fortsätter därför utveckla våra satsningar på friskvård, kompetensutveckling, bra ledarskap och även att ha kul på jobbet.

Övrig information och ansökan

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid, provanställning tillämpas. Tillträdesdatum snarast eller enligt överenskommelse.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta förvaltningschef City, Maths Carlgren tel. 036-199464 eller på mejl maths.carlgren@vatterhem.se

Kollektivavtal finns med Vision. Fackliga frågor besvaras av Carl-Magnus Jonsson tel. 036-199417.

Vi hanterar urvalsprocessen löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31 maj.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Vätterhem tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Krav

 • Yrkeslivserfarenhet där ledarskap med personalansvar ingår
 • 3 årig utbildning på gymnasienivå
 • Förvaltarutbildning som certifierad förvaltare eller en likvärdig YH-utbildning med inriktning mot teknik, fastighetsekonomi eller fastighetsjuridik
 • God förmåga att kunna kommunicera på svenska i tal och skrift
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet från underhållsplanering, entreprenadupphandling och projektledning samt LOU
 • Om du även behärskar andra språk