Bron
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Värmdö kommun logo

Arbetsgivare Värmdö kommun

Region Stockholms län

Bransch Administration, ekonomi, juridik, Transport

Sista ansökningsdag 2022-06-19

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Trafikplanerare

Enheten för strategisk planerings ansvarsområden är översikts- och strategisk samhällsplanering och verkar för en hållbar samhällsutveckling. 

Enheten består av tio medarbetare med en blandning av såväl projektledare, samhällsplanerare som specialister inom ekologi, landskap, kulturmiljö och trafik. Enheten är en del av samhällsbyggnadskontoret med ett brett ansvar. Vi arbetar nära övriga delar av samhällsbyggnadskontoret vilket ger stora möjligheter att ständigt lära sig och utvecklas tillsammans med andra.

Vi söker nu en Trafikplanerare som ska arbeta för en säker och hållbar trafikmiljö i Värmdö kommun.

Arbetsuppgifter

I rollen som trafikplanerare jobbar du med trafikfrågor inom kommunens detaljplaneprocess men även i genomförandeskedet i utformningen av den allmänna platsen. Du arbetar med planering och gör utredningar om trafiksäkerhet och framkomlighet. I arbetet ingår projektledning och att leda projekt i genomförandefasen kopplat till t ex trafikåtgärder och utbyggnad av gång- och cykelbanor. Du jobbar även tillsammans med kollegor att skriva remisser, yttranden och svara på inkomna medborgarärenden. 

Bakgrund

Vi söker dig som har relevant utbildning och har några års erfarenhet av att arbeta med trafikfrågor och trafikplanering, gärna i en kommun.

För att ha de bästa förutsättningarna i rollen har du:

 • Dokumenterad erfarenhet från arbete med trafikplanering och trafikfrågor på detaljplanenivå
 • Erfarenhet av projektledning och samordning inom trafik/infrastruktur
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift
 • God datorvana
 • Körkort 

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba i en politiskt styrd organisation

Vem är du? 

Du är en driven person som tar egna initiativ och trivs med att jobba självständigt, men du är även en lagspelare som gillar att samverka och jobba tillsammans med andra. Din kommunikativa förmåga är god och du styr projekten mot uppsatta mål. När du får ingå i flera sammanhang och driva frågor och projekt parallellt trivs du bra. Du hanterar oväntade situationer som uppstår i en kommun med många intressenter med lugn och fokus. 

Övrig information

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning, provanställning kan förekomma. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Eva Gryding, 070-445 13 39, eva.gryding@jobbet.se.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på www.varmdo.se/fackligaorganisationer 

Välkommen med din ansökan senast den 19 juni 2022. 

Tjänsten är placerad i kommunhuset i Gustavsberg. Från Slussen pendlar du enkelt med buss som tar ca 30 minuter till vårt moderna kommunhus. Vi sitter i ljusa lokaler med öppet landskap med tillämpning av flexkontor beläget centralt i Gustavsberg. 

Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö där möjlighet finns att arbeta hemifrån till viss del och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Krav

 • Relevant utbildning. 
 • Dokumenterad erfarenhet från arbete med trafikplanering och trafikfrågor på detaljplanenivå.
 • Erfarenhet av projektledning och samordning inom trafik/infrastruktur.
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift.
 • God datorvana.
 • B-körkort.

Meriterande

 • Erfarenhet av att jobba i en politiskt styrd organisation.