Medarbetare vid havet
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Värmdö kommun logo

Arbetsgivare Värmdö kommun

Region Stockholms län

Bransch Administration, ekonomi, juridik

Sista ansökningsdag 2022-06-26

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Plankoordinator

Värmdö är en del av Stockholms skärgård och har en unik natur med över 10 000 öar. Här möts hav och land, bara 20 minuter från Stockholm. I vår anrika huvudort, Gustavsberg, finns en lång tradition av design och form som lever vidare genom satsningar på konst och kultur. Kommunen har över 46 000 invånare varav drygt 10 000 bor i Gustavsberg. Värmdö är en kommun i stark tillväxt med en ung befolkning. Denna dynamik avspeglar sig i arbetsgivaren Värmdö kommun då vi erbjuder dig stora möjligheter och intressanta utmaningar.

Värmdö kommun är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Vi har snabbt förflyttat oss från ett industrisamhälle till en expansiv kommun med fortsatt tillväxt i både stads- och landsortsmiljö samtidigt som vi kan erbjuda en vacker skärgårdsmiljö och närhet till natur. Vi planerar och bygger unika bostäder i kulturhistoriska miljöer och skapar nya mötesplatser för framtidens medborgare samtidigt som vi ska värna och utveckla vatten- och naturmiljön. Värmdö kommun söker nu efter dig som vill vara med på vår resa för att bli en samhällsbyggare i framkant!

Vi söker nu en plankoordinator till planavdelningen, Värmdö kommun.

Planavdelningen är en av nio avdelningar på samhällsbyggnadskontoret och ansvarar för kommunens detaljplaner och planprogram samt deltar i arbetet med översiktsplanering och andra typer av stadsutvecklingsprojekt. På planavdelningen arbetar 12 personer med att skapa förutsättningarna för kommunens ambitioner för samhällsbyggandet. Och fler vill vi bli!

I rollen som plankoordinator på planavdelningen ansvarar du för detaljplaneprocessens administrativa delar genom hela processen och säkerställer att vi uppfyller gällande lagstiftning. I denna viktiga roll koordinerar och stöttar du medarbetare i det dagliga arbetet. I det ingår till exempel hantering av remisser och inkomna synpunkter, digitalisering och information till medborgare samt kontakt med remissinstanser och myndigheter. Du arbetar tillsammans med avdelnings övriga medarbetare för att ge medborgarna god service då du är ingång vid förfrågningar från medborgare och andra interna eller externa aktörer.

Du ger också avdelningen och ledning det stöd de efterfrågar med till exempel sammanställande av underlag, informationsspridning och projektuppföljning samt administrerar mötesbokningar mm.

I ditt arbete ingår även ansvar för att följa upp avdelnings mål och utveckla processer och rutiner. Du bidrar till planavdelnings verksamhetsutveckling och kan komma att leda olika utvecklingsinitiativ.

Vi söker dig som har en med utbildning från universitet eller yrkeshögskola inom till exempel administration, samhällsbyggnad eller statsvetenskap.

Du är van att arbeta med administrativa uppgifter och att ge service. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom offentlig eller kommunal sektor, erfarenhet av planadministration och kunskaper om planprocessen samt plan- och bygglagen.

Du har goda kunskaper i Officepaketet och kunskap och färdigheter i att använda olika IT-stöd i ditt arbete, till exempel för ärendehantering och uppföljning.

Som person är du serviceinriktad och du värdesätter ett gott bemötande. Du är flexibel, lyhörd, kundorienterad, strukturerad och kvalitetsmedveten samt självgående. Vi ser även att du med lätthet samarbetar med andra människor, att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har drivkraft och stort intresse för att utveckla processer och verksamheten.

Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 26 juni 2022. Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Eva Gryding, eva.gryding@jobbet.se, tel. 070-445 13 39. 

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer 

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Krav

  • Universitet-, yrkes- eller högskoleutbildning med inriktning kommunikation, administration, organisation, samhällsvetenskap eller motsvarande.
  • God förmåga att kommunicera och att uttrycka dig i tal och skrift på primärt svenska.
  • God vana av att arbeta digitalt. T ex Antura, Microsoft Office-paketet och GIS.
  • Kunskap om planprocessen, plan- och bygglagen samt förvaltningslagen. 

Meriterande

  • Kunskaper i programmen AutoCAD och Focus Detaljplan.
  • Arbetat i en politiskt styrd organisation.