Flygfoto Värmdö kommun
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Värmdö kommun logo

Arbetsgivare Värmdö kommun

Region Stockholms län

Bransch Administration, ekonomi, juridik

Sista ansökningsdag 2021-11-28

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Planarkitekter

Värmdö är en del av Stockholms skärgård och har en unik natur med över 10 000 öar. Här möts hav och land, bara 20 minuter från Stockholm. I vår anrika huvudort, Gustavsberg, finns en lång tradition av design och form som lever vidare genom satsningar på konst och kultur. Kommunen har över 46 000 invånare varav drygt 10 000 bor i Gustavsberg. Värmdö är en kommun i stark tillväxt med en ung befolkning. Denna dynamik avspeglar sig i arbetsgivaren Värmdö kommun då vi erbjuder dig stora möjligheter och intressanta utmaningar.

Vi söker nu erfarna planarkitekter till samhällsbyggnadskontoret Värmdö kommun.

Plangruppen har det övergripande ansvaret i samhällsbyggnadsprocessen inom kommunen. Hos oss erbjuds du att arbeta med en stor variation av projekt. Vi utvecklar våra centrumområden som Gustavsbergs, Brunn och Hemmesta samtidigt som vi erbjuder spännande projekt i skärgårdsmiljö. Till din hjälp i arbetet har du ekologer, VA-ingenjörer, trafikplanerare och ekonomer samt ett nära och välfungerande samarbete med exploateringsgruppen. Här får du möjlighet att följa dina projekt från ax till limpa.

I rollen som planarkitekt på samhällsbyggnadskontoret har du helhetsansvar för hela planprocessen. Du handlägger och utformar detaljplaner och driver dina egna projekt, från förstudie till planeringsskede och genomförande. Du tar fram utredningar och analyser och ansvarar för att upprätta planförslag i samråd med andra förvaltningar, myndigheter, konsulter, medborgare och byggherrar. I arbetet ingår även skissarbete, utredningar och upprättande av formella detaljplaner. I rollen fungerar du som rådgivare i planfrågor såväl internt som externt, och du svarar på frågor från kommuninvånare och deltar i verksamhetsutvecklingen. Projekten driver du mot uppställda projektmål, budget och tidplan enligt kommunens projektmodell.

Vi söker dig som är utbildad arkitekt, fysisk planerare, samhällsplanerare eller annan likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har minst 3 års erfarenhet i rollen som planarkitekt, samt god kännedom om stadsbyggande och erfarenhet av komplexa frågeställningar.

Du har god datorvana samt kunskaper i programmen AutoCAD och Focus. Det är meriterande om du även har arbetat i en politiskt styrd organisation.

Som person är du analytisk, kommunikativ, lyhörd och strukturerad samt har en god förmågan att överblicka och ha helhetssyn. Du är engagerad, nyfiken, flexibel och har ett utvecklande arbetssätt med en vilja att tillsammans med andra arbeta mot verksamhetens mål. 

Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och fri parkering. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 28 november 2021. Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Eva Gryding, eva.gryding@jobbet.se, tel. 070-445 13 39. 

Kontaktuppgifter till Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer 

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Krav

  • Utbildad som arkitekt, fysisk planerare, samhällsplanerare eller annan likvärdig utbildning.
  • Minst 3 års erfarenhet i rollen som planarkitekt.
  • Erfarenhet av projektledning. 
  • God datorvana.
  • Kunskaper i programmen AutoCAD och Focus.

Meriterande

  • Erfarenhet av komplexa frågeställningar. 
  • Arbetat i en politiskt styrd organisation.