Medarbetare vid havet

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Värmdö kommun logo

Arbetsgivare Värmdö kommun

Region Stockholms län

Bransch Chefer och verksamhetsledare

Sista ansökningsdag 2022-08-14

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Näringslivschef

Värmdö kommun är en av Sveriges snabbast växande kommuner och här pågår bland annat landets enskilt största VA-utbyggnad. Vi har snabbt förflyttat oss från ett industrisamhälle till en expansiv kommun med fortsatt tillväxt i både stads- och landsortsmiljö. Samtidigt förvaltar vi det kulturhistoriska arvet från Sveriges främsta keramiker och designer. Den geografiska spridningen och bredden på de olika verksamheter som finns inom Värmdö kommun skapar dynamiska utmaningar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för Värmdös invånare och näringsliv.

I rollen som Näringslivschef erbjuds du ett strategiskt viktigt och utvecklande arbete. Du arbetar med att skapa goda förutsättningar för företagande och främjar näringslivsutvecklingen i kommunen. Det gör du både mot företag som är, eller önskar bli, etablerade i kommunen, och inom vår organisation där vi arbetar för att utveckla och underlätta företagarnas kontakter med kommunen. I rollen som chef för näringslivsenheten leder du såväl kommunens strategiska som operativa arbete gällande näringsliv, besöksnäring och skärgårdsutveckling utifrån ett lokalt, regionalt och nationellt perspektiv.

Värmdö kommun består av en förvaltning där vi gemensamt driver verksamheterna i riktning mot Vision Värmdö 2030, som lyfter fram hållbarhet, skärgårdsutveckling och betydelsen av ett växande näringsliv. I linje med detta utvecklar du Värmdö kommuns näringslivsarbete för att få företag att kunna, vilja och våga växa här.

Arbetet som Näringslivschef innebär att du har en regelbunden dialog med företagen i Värmdö och du förväntas arbeta kontaktskapande för att främja ett gott företagsklimat. Som näringslivschef kommer du i vardagen kommunicera både internt och externt med företagare, allmänhet, medarbetare och andra samarbets-/samverkansaktörer. I uppdraget ingår att starta och leda innovationsprojekt som bedrivs i samarbete mellan kommunen och näringslivet. Du arbetar aktivt med det interna förändringsarbetet kring näringslivsfrågorna och utvecklar Värmdö kommuns systematiska arbete inom området. Näringslivsenheten är placerad på vuxenutbildning- och arbetslivskontoret och utgörs av ett kreativt team om tre personer, varav en är näringslivschefen. Som näringslivschef har du verksamhets-, personal- och budgetansvar.

Vi söker dig som på ett aktivt och tydligt sätt vill leda, organisera och utveckla kommunens arbete med att skapa goda förutsättningar för näringsliv och företagande. Du har en relevant högskoleutbildning alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har god kännedom om näringslivets villkor. Du har tidigare erfarenhet av hur en politiskt ledd organisation och dess beslutsprocesser fungerar och du har förmågan att operativt och strategiskt driva verksamheten mot uppsatta mål, följa upp och leverera resultat. Du har erfarenhet av att arbeta med förändringsledning och utveckling med dokumenterat gott resultat. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chef. Du är trygg i ditt ledarskap och det är meriterande om du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete såväl som kunskap om facklig samverkan. B-körkort är ett krav för tjänsten. 

För att lyckas i rollen ser vi att du som person är prestigelös, innovativ och att du har förmågan att skapa engagemang. Då du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt förväntar vi oss att du är en god kommunikatör, att du trivs med att nätverka med andra och att representera organisationen utåt. Vidare har du en god samarbetsförmåga och kan snabbt skifta fokus och hugga tag där det behövs. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Vi kommer att genomföra urval och telefonintervjuer löpande under sommarveckorna. Personliga intervjuer är planerade till andra veckan i augusti men kan komma att ske tidigare så välkommen med din ansökan redan idag, dock senast den 14e augusti, 2022.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger på sofie.skaranger@jobbet.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

Välkommen med din ansökan!

Krav

  • Relevant högskoleutbildning alt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • God kännedom om näringslivets villkor
  • Erfarenhet av hur en politiskt ledd organisation och dess beslutsprocesser fungerar
  • Erfarenhet av att arbeta med förändringsledning och utveckling
  • B-körkort

Meriterande

  • Erfarenhet av att arbeta som chef
  • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete
  • Kunskap om facklig samverkan