Havet och badbrygga
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Värmdö kommun logo

Arbetsgivare Värmdö kommun

Region Stockholms län

Bransch Chefer och verksamhetsledare

Sista ansökningsdag 2022-04-17

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Kultur- och bibliotekschef

Värmdö kultur och bibliotek är en del av Kultur- och fritidskontoret där även Värmdö kulturskola, Ung i Värmdö och Fritid/idrott ingår. Värmdö kommun befinner sig i en utvecklingsfas där "Smartare Värmdö" styr våra beslut och uppdrag mot en effektivare verksamhet och en bättre vardag för våra invånare. Genom att utveckla och förändra i kombination med digitalisering och prioritering skapar vi ett bättre Värmdö. Bland annat planeras öppnandet av ett kulturhus under 2023.

Som Kultur- och bibliotekschef förväntas du att tillsammans med dina medarbetare driva utvecklingen av kommunens biblioteks- och allmänkulturverksamhet i det nya kulturhuset. Tonvikten i rollen är att leda arbetet inom enheten Värmdö bibliotek och kultur. I uppdraget ingår även att samverka med kommunens kultur- och föreningsliv för att skapa ett attraktivt och tillgängligt kulturhus för alla. Värmdö kommuns stora digitaliseringsarbete ska avspeglas inom Kultur och bibliotek. I ledarskapet krävs därför stor kunnighet inom området för att ytterligare utveckla enhetens digitala processer och tjänster. Därutöver kommer du att ansvara för utbudet av kulturprogram, kommunens konstinnehav och kontakter med kulturföreningar och konstnärer.

I uppdraget ingår budget- verksamhets- och personalansvar för enhetens ca 20 medarbetare. 

Du förväntas gå från strategi till handling och resultat genom att arbeta systematiskt med din enhet, övriga chefer inom kontoret samt andra interna och externa aktörer. Som kultur- och bibliotekschef är du visionär samt kommunikativ och du tycker om att leda i förändring. Självklart är du lyhörd och strukturerad men framför allt är du utvecklingsorienterad. 

Vi söker dig som har en högskole-/universitetsutbildning relevant för området, exempelvis biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som är inriktad på kultur. För att lyckas i uppdraget ser vi att du har gedigna kunskaper inom kultur- och biblioteksområdet. Du har några års chefserfarenhet och är en trygg ledare som är van att leda i förändring. Din ledarstil präglas av ett utvecklande ledarskap som definieras av förtroende, tydlighet, öppenhet och ett stort engagemang för verksamheten. Din svenska är mycket god i såväl tal som skrift.  

Övrig information

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger, 0703-426600 eller sofie.skaranger@jobbet.se 

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på www.varmdo.se/fackligaorganisationer 

Välkommen med din ansökan senast 17 april 2022. Urval och intervjuer sker löpnade så skicka gärna in din ansökan redan idag!

Tjänsten är placerad verksamhetsnära i Gustavsberg. Från Slussen pendlar du enkelt med buss som tar ca 30 minuter.

Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Krav

  • Högskole-/universitetsutbildning relevant för området, exempelvis biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som är inriktad på kultur
  • Gedigna kunskaper inom kultur- och biblioteksområdet
  • Tidigare ledar-/chefserfarenhet
  • Mycket god svenska i tal och skrift