Hamnen vatten
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Värmdö kommun logo

Arbetsgivare Värmdö kommun

Region Stockholms län

Bransch Data/IT, Säkerhetsarbete

Sista ansökningsdag 2022-11-07

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

IT-säkerhetssamordnare

Välkommen till en av Sveriges vackraste och snabbast växande kommuner! Hos oss har du chansen att göra skillnad, skapa mervärde och utvecklas som medarbetare samtidigt som vi bygger ett smartare Värmdö. Vi söker nu en driven, utåtriktad och lyhörd IT-säkerhetssamordnare!

Din roll i vår verksamhet

För att kunna stödja våra verksamheter att möta nya välfärdsutmaningar behöver vi förstärkning med en stark kompetens inom IT-säkerhetsområdet för hela kommunens räkning. Vi söker därför till strateg-HUB en IT-säkerhetssamordnare. Strateg-HUB har till uppdrag att stödja och samordna arbetet med att realisera ett smartare Värmdö genom insatser inom bl.a. strategi, verksamhetsutveckling, tjänstedesign, behovsanalys och projektledning. Detta gör vi gemensamt med kollegorna i teknik-HUB som levererar en säker och tillgänglig grundläggande digital infrastruktur baserat på kommunens behov och omvärldens utveckling. Vi ingår alla i kommunens HUB för innovation och utveckling som tillsammans arbetar med kommunövergripande strategiska frågor med medarbetare som har hög kunskapsnivå inom olika områden. Hos oss får du chansen att lära känna kommunens alla verksamheter som präglas av engagemang och framåtanda.

Arbetsuppgifter

Du blir en viktig del i det fortsatta arbetet med att utveckla IT-säkerhetsområdet inom kommunen. Rollen är både strategisk och operativ och du arbetar självgående med att identifiera, implementera, utveckla och etablera processer för hur kommunen arbetar med IT-säkerhet.

I rollen som IT-säkerhetssamordnare förväntas du:

 • Ta fram och etablera en IT-säkerhetsfunktion (Security Operation Center, SOC) för att identifiera risker och hantera säkerhetshot. 
 • Utveckla och forma de arbetssätt, ramverk och IT-säkerhetskrav som gäller för hela kommunen inom IT-säkerhetsområdet. Du kommer vara kravställare mot verksamheten och externa leverantörer.
 • Säkerställa och löpande arbeta strukturerat och proaktivt för att identifiera risker och hantera säkerhetshot som kan uppstå inom kommunens verksamheter.
 • I rollen ingår även att bidra till ett ökat säkerhetsmedvetande inom kommunen. Du stöttar också kommunens övriga verksamheter i IT-säkerhetsfrågor samt ansvarar/bistår i utredningar av säkerhetsincidenter.

Din profil

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning med IT-inriktning eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt. Du har minst tre års erfarenhet av strategiskt och operativt arbete inom IT-säkerhetsområdet och vana att arbeta självständigt med dessa frågor. Du har god förståelse för hur informationssäkerhet relaterar till IT-säkerhet, erfarenhet av SOC (Security Operation Center), modern IT-arkitektur, nätverk och kommunikation samt aktuell kunskap inom området IT-säkerhetsarkitektur. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av IT-säkerhet inom offentliga organisationer och kompetens inom aktuell juridik inom kommunal verksamhet kopplad till IT-säkerhet. Du talar och skriver svenska obehindrat.

Som person är du driven, engagerad, ansvarstagande och har en vilja att förflytta kommunens IT-säkerhetsarbete in i framtiden. Du är nyfiken och trivs med ett klimat där du får möjlighet att ta egna initiativ samtidigt som du är flexibel och lyhörd för verksamhetens behov och omvärldens krav. Rollen innebär många kontakter både inom och utom kommunen vilket gör dina förmågor inom kommunikation, pedagogik och samarbete viktiga. 

Vårt erbjudande

Värmdö kommun erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Annat viktigt att veta

Du är placerad i kommunhuset i Gustavsberg. Tjänsten är heltid med tillsvidareanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult på Jobbet.se, Matilda Festin på 072-0503217.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/
fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00. 

Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Krav

 • Högskole-/universitetsutbildning med IT-inriktning
 • Minst tre års erfarenhet inom IT-säkerhetsområdet
 • God förståelse för hur informationssäkerhet relaterar till IT-säkerhet
 • Erfarenhet av SOC (Security Operation Center), modern IT-arkitektur, nätverk och kommunikation
 • Aktuell kunskap inom området IT-säkerhetsarkitektur
 • Obehindrad svenska i tal och skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av IT-säkerhet inom offentliga organisationer
 • Kompetens inom aktuell juridik inom kommunal verksamhet kopplad till IT-säkerhet