Klippor i kvällsljus
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Värmdö kommun logo

Arbetsgivare Värmdö kommun

Region Stockholms län

Bransch Administration, ekonomi, juridik, Säkerhetsarbete

Sista ansökningsdag 2022-11-27

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Informationssäkerhetsstrateg

Välkommen till en av Sveriges vackraste och snabbast växande kommuner! Hos oss har du chansen att göra skillnad, skapa mervärde och utvecklas som medarbetare samtidigt som vi bygger ett smartare Värmdö. Vi söker nu en självgående, driven och engagerad informationssäkerhetsstrateg!

Din roll i vår verksamhet

För att kunna stödja våra verksamheter att möta nya välfärdsutmaningar behöver vi förstärkning med en stark kompetens inom informationssäkerhetsområdet för hela kommunens räkning. Vi söker därför till strateg-HUB en informationssäkerhetsstrateg. Strateg-HUB har till uppdrag att stödja och samordna arbetet med att realisera ett smartare Värmdö genom insatser inom bl.a. strategi, verksamhetsutveckling, tjänstedesign, behovsanalys och projektledning. Detta gör vi gemensamt med kollegorna i teknik-HUB som levererar en säker och tillgänglig grundläggande digital infrastruktur baserat på kommunens behov och omvärldens utveckling. Vi ingår alla i kommunens HUB för innovation och utveckling som tillsammans arbetar med kommunövergripande strategiska frågor med medarbetare som har hög kunskapsnivå inom olika områden. Hos oss får du chansen att lära känna kommunens alla verksamheter som präglas av engagemang och framåtanda.

Arbetsuppgifter

Som informationssäkerhetsstrateg får du en självständig och utvecklingsinriktad roll. Du har fokus på det strategiska och att få med verksamheten på kommunens fortsatta arbete med att utveckla informationssäkerhetsområdet.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

 • Driva informationssäkerhetsarbetet och bidra till att höja säkerhetskulturen inom kommunen genom att bland annat delta i framtagande av styrande och stödjande dokument utifrån ett informationssäkerhetsperspektiv och genomförande av utbildningar.
 • Leda genomförande av informationsklassningar och riskanalyser.
 • Samordna hanteringen av efterlevnad av riktlinjer kring dataskydd, informationssäkerhet och cybersäkerhet.
 • Genomföra interna revisioner av informationssäkerhetsarbete.
 • Aktivt stödja verksamheten i beslut som rör informationssäkerhet och tolkning av
  informationsrelaterade krav.
 • Delta i arbetet kring ledningens genomgång gällande ledningssystemet för informationssäkerhet

Om dig

Vi söker dig som har minst treårig högskole-/universitetsutbildning med IT-inriktning eller motsvarade kunskap förvärvad på annat sätt. Vi ser att du har några års erfarenhet av arbete med informationssäkerhetsfrågor samt arbete inom IT-området, gärna med säkerhetsinriktning. Du bör ha god kunskap i offentlighets- och sekretesslagen samt inom GDPR. Det är meriterande om du har erfarenhet av informationsklassningar, riskanalyser och revisionsteknik samt av att jobba med ramverk och standarder så som ISO 2700x med införande och certifiering, CIS Controls, NIST, NIS. Du talar och skriver svenska obehindrat.

Som person är du självgående, driven, ansvarstagande och har ett engagemang och vilja att förflytta kommunens informationssäkerhetsarbete in i framtiden. Du är lyhörd, nyfiken och trivs med att arbeta självständigt, driva dina egna processer och implementera dina idéer. Rollen innebär många kontakter både inom och utom kommunen vilket gör dina förmågor inom kommunikation, pedagogik och samarbete viktiga. 

Vårt erbjudande

Värmdö kommun erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Annat viktigt att veta

Du är placerad i kommunhuset i Gustavsberg. Tjänsten är heltid med tillsvidareanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult på Jobbet.se, Matilda Festin på 072-0503217.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/
fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00. 

Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Krav

 • Högskole-/universitetsutbildning med IT-inriktning
 • Några års erfarenhet av arbete med informationssäkerhetsfrågor samt inom IT-området
 • God kunskap i offentlighets- och sekretesslagen samt GDPR
 • Obehindrad svenska i tal och skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av informationsklassningar, riskanalyser och revisionsteknik
 • Erfarenhet av att arbeta med ramverk och standarder (ex. ISO, CIS Controls, NIST, NIS)