Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Värmdö kommun logo

Arbetsgivare Värmdö kommun

Region Stockholms län

Bransch Administration, ekonomi, juridik, Chefer och verksamhetsledare

Sista ansökningsdag 2021-03-24

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Förhandlingschef

Är du en fena på förhandling och lönefrågor, tänder du till när du hör ordet arbetsgivarpolitik och är en bra ledare?

Vi söker nu en förhandlingschef som vill arbeta med att leda enheten Verksamhetsnära HR och lön. HR avdelningen är på väg in i en ny organisation där rollen är ny.

I rollen som förhandlingschef leder du enheten för Verksamhetsnära HR och lön samt ansvarar för förhandlings-, samverkans- och lönefrågor i kommunen. Du leder arbetet med att säkerställa en samlad inriktning vad gäller tillämpning av lagar och avtal, tvister och kollektivavtalsförhandlingar samt lönebildning och samverkan. Du har verksamhets-, budget- och personalansvar och rapporterar till HR-chefen. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och jobbar nära avdelningens andra enhet inom Strategi och utveckling.

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning HR, juridik eller ekonomi alternativt annan utbildning och/eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av kvalificerat förhandlings- och lönebildningsarbete på strategisk nivå i en liknande organisation och har tidigare erfarenhet av samverkansavtal och av att utveckla goda relationer med arbetstagarorganisationer. Erfarenhet av kommunal verksamhet och de kommunala kollektivavtalen är meriterande.

Du har lätt att skapa förtroende och goda relationer och agerar professionellt med hög integritet. Din framgång bygger på det förtroende du skapar hos kommunens ledning, linjechefer och hos arbetstagarorganisationerna samt din förmåga att alltid verka utifrån verksamhetens behov.

Som ledare drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver din verksamhet framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar, ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

HR-avdelningen har en central och viktig roll då vi både styr och stödjer organisationen samt säkerställer att HR skapar värde för Värmdö kommun att möta de behov som kommunen har inom personalpolitik, arbetsrätt och löneområdet. Avdelningen består av 16 medarbetare och är en del av kommunledningskontoret.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i kommunhuset i Gustavsberg.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök tjänst” nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 24 mars 2021. Urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Sofie Skaränger 0703-426600 sofie.skaranger@jobbet.se 
Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Krav

  • Akademisk examen med inriktning HR, juridik eller ekonomi alternativt annan utbildning och/eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig

  • Erfarenhet av kvalificerat förhandlings- och lönebildningsarbete på strategisk nivå i en liknande organisation

  • Tidigare erfarenhet av samverkansavtal och av att utveckla goda relationer med arbetstagarorganisationer

Meriterande

  • Erfarenhet av kommunal verksamhet och de kommunala kollektivavtalen

  • Några års erfarenhet som chef med verksamhets-, budget- och personalansvar i större organisation.