Flygfoto

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Värmdö kommun logo

Arbetsgivare Värmdö kommun

Region Stockholms län

Bransch Bygg och anläggning, Chefer och verksamhetsledare, Tekniskt arbete

Sista ansökningsdag 2021-08-11

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Enhetschef för strategisk planering

Värmdö kommun är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Vi har snabbt förflyttat oss från ett industrisamhälle till en expansiv kommun med fortsatt tillväxt i både stads- och landsortsmiljö samtidigt som vi kan erbjuda en vacker skärgårdsmiljö och närhet till natur. Vi planerar och bygger unika bostäder i kulturhistoriska miljöer och skapar nya mötesplatser för framtidens medborgare samtidigt som vi ska värna och utveckla vatten- och naturmiljön.

Värmdö kommun söker nu efter dig som vill vara med på vår resa för att bli en samhällsbyggare i framkant! Vi erbjuder dig ett omväxlande, utmanande och roligt uppdrag där du med en mycket kompetent grupp får arbeta med komplexa planeringsfrågor för ett hållbart samhälle.

I rollen som enhetschef för strategisk planering kommer du tillsammans med dina medarbetare att arbeta med att utveckla den långsiktiga mark- och vattenanvändningen i kommunen. Du har budget och personalansvar. Enhetens ansvarsområde är brett och spänner sig över ekologi, havs- och vattenfrågor, landskapsbild, kulturmiljö, trafik och bostadsförsörjning. Enheten ska vara drivande och stödjande i dessa frågor varför relationsbyggande och kommunikation är viktigt. Samverkan inom de olika delarna av kommunen och med politiken men också regionalt och med olika myndigheter är av stor vikt för att utveckla den strategiska planeringen.

Vi söker dig som vill vara med att leda och positionera den strategiska planeringen i kommunen. Du har en relevant högskoleutbildning med inriktning mot samhällsplanering eller fysisk planering samt flerårig erfarenhet inom verksamhetsområdet. Du ska ha ledarerfarenhet inom samhällsplanering, gärna i en politiskt styrd organisation. Värmdö kommun tillämpar tillitsfullt ledarskap. Du är en trygg och närvarande ledare med förmåga att entusiasmera dina medarbetare och som kan stötta i enhetens komplexa arbete. Rollen kräver att du har en mycket god samarbetsförmåga och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Som person är du kreativ, nyfiken och har lätt att ur ett helhetsperspektiv komma med idéer och nya angreppssätt samtidigt som du är bra på att strukturera, planera och prioritera uppgifterna.

Enheten för strategisk planering består av tio medarbetare med en blandning av såväl samhällsplanerare som specialister inom limnologi, ekologi, landskap, kulturmiljö och trafik. Enheten ingår i avdelningen för strategisk samhällsplanering som är en del av samhällsbyggnadskontoret. Enhetens ansvarsområden är översikts- och strategisk planering. Enheten har till uppgift att med ett långsiktigt perspektiv ta fram övergripande planer för markanvändningen i kommunen, verka för en hållbar utveckling och att utveckla metoder som underlättar planprocessen. Enhetens medarbetare medverkar i de flesta av kommunens detaljplaneprojekt, utarbetar strategiska dokument, verkar för skydd av naturområden och analys- och prognosarbete.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök detta jobb” nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 11 augusti.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Moa Öhman, tfn. 08-570 485 82. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Krav

  • Du har en relevant högskoleutbildning till exempel med inriktning mot samhällsplanering eller fysisk planering 
  • Du har flerårig erfarenhet inom verksamhetsområdet
  • Ledarerfarenhet inom samhällsplanering

Meriterande

  • Du har erfarenhet av att arbeta med dessa frågor i politiskt styrd organisation