Havet och badbrygga
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Värmdö kommun logo

Arbetsgivare Värmdö kommun

Region Stockholms län

Bransch Chefer och verksamhetsledare

Sista ansökningsdag 2024-02-18

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Enhetschef Avfall

Värmdö kommun står inför en spännande framtidsresa där vi vässar och utvecklar organisationen för att möta framtidens behov. Vi ger dig möjligheten att bli en viktig nyckelspelare i utvecklingen av ett samhälle där våra medborgare vill leva, bo och verka. Du får möjlighet att sätta avtryck i en utvecklingsresa utöver det vanliga. Vill du jobba både strategiskt och operativt med hållbarhetsfrågor i en vacker och växande skärgårdskommun? I rollen som enhetschef erbjuds du en omväxlande och givande vardag där du får vara drivande i utvecklandet av kommunens framtida avfallshantering. Varmt välkommen med din ansökan!

Vår verksamhet

Avfallsenheten som i dagsläget består av fem medarbetare ligger inom VA-och avfallsavdelningen, som förutom avfall även ansvarar för utbyggnad av VA inom kommunen samt drift och underhåll av befintliga verk och ledningsnät.

Avfallsenheten ansvarar för hantering och hämtning av allt kommunalt avfall, både på fastlandet och i vår vackra skärgård. Uppdraget innefattar avfall från både en- och flerfamiljshus, samt slamtömning för fastigheter med enskilt avlopp. Uppdraget har även växt vid årsskiftet då ansvaret för förpackningsinsamling övergått till kommunerna. Utöver detta har kommunen sex återvinningsstationer som avfallsenheten ansvarar för driften utav, och vi har även en färja i skärgården för grovavfall.

VA-avfallsavdelningen ligger under tekniska nämnden och är en av nio avdelningar på samhällsbyggnadskontoret. Som avfallschef kommer du att samverka brett inom förvaltningen och verka för avfallsfrågor tidigt i samhällsbyggnadsprocessen. 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef arbetsleder, utvecklar och driver du avfallsenheten i enlighet med kommunens och nämndens mål och budget.

I rollen ingår bland annat att:

 • Upprätta verksamhetsplan och budget med syfte att uppfylla de mål kommunen har antagit.
 • Se till att verksamheten bedrivs affärsmässigt och följer de avtal, policys och interna regler som gäller.
 • Ansvara för avtal och upphandlingar inom verksamhetsområdet.
 • Inom verksamhetsområdet säkerställa att gällande lagar kring miljö och andra områden samt övriga krav som ställs på verksamhetsområdet efterlevs.
 • Ta fram och följa rutiner, så att gällande tillämplig lagstiftning efterlevs.
 • Ha kontakt med allmänheten och myndigheter.

I rollen som enhetschef har du budget-, personal och arbetsmiljöansvar.

Du ingår i VA-avfallsavdelningens ledningsgrupp där du förväntas arbeta strategiskt på en övergripande nivå, tillsammans med avdelningschef och övriga enhetschefer.

Vi söker dig med

 • Högskoleutbildning inom miljö och/eller teknik, eller motsvarande kunskaper
 • Tidigare chefs- och ledarerfarenheter 
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
 • God datorvana
 • B-körkort

Meriterande är dessutom sakkunskap inom/erfarenhet av:

 • Avfallsverksamhet
 • Arbete i politiskt styrd organisation
 • Abonnentfrågor, avfallstaxa och avfallsjuridik
 • Miljö- och hållbarhetsfrågor
 • Offentliga upphandlingar
 • Förpackningsinsamling

Som ledare är du trygg och har god samarbetsförmåga. Du medverkar till ett öppet och tydligt kommunikationsklimat för att skapa förståelse, samsyn och engagemang kring verksamhetens uppdrag och mål. Ditt ledarskap är strategiskt och affärsmässigt och du är mål- och resultatinriktad. Vi förutsätter att du har ett stort engagemang och intresse för miljö- och utvecklingsfrågor samt sätter kunden i fokus.

Vårt erbjudande

Värmdö kommun erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö där möjlighet finns att arbeta hemifrån till viss del och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi är en vacker skärgårdskommun som omges av en fantastisk natur. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med stor variation och flexibilitet i dina arbetsuppgifter och tillsammans med kollegor som har ett otroligt driv och engagemang.

Övrig information

Tjänsten avser heltid, tillsvidare. Du är placerad på kommunhuset i Gustavsberg.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av Rekryteringskonsult Andrea Hartwig, Jobbet.se 076-7230727

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag!