Hamnen vatten

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Värmdö kommun logo

Arbetsgivare Värmdö kommun

Region Stockholms län

Bransch Administration, ekonomi, juridik

Sista ansökningsdag 2021-09-19

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Ekonom med ansvar för investering och finansiering

Vill du arbeta som ekonom, inom området för investering och finansiering, i en av Sveriges vackraste och snabbast växande kommuner? Då hälsar vi dig välkommen till Värmdö!

Nu söker vi en driven och verksamhetsnära ekonom med flerårig erfarenhet inom området investering och finansiering.
Tjänsten är centralt placerad inom enheten Ekonomi och styrning där du jobbar tillsammans med ca 20 kollegor bestående av strateger, ekonomer och controllers. 

Ditt uppdrag
I rollen som ekonom med ansvar för investering och finansiering kommer större delen av ditt engagemang ligga mot investeringsfrågor och våra pågående investeringsprojekt. Du ansvarar för den övergripande investeringsprocessen och stödjer organisationen i implementering och uppföljning av gjorda investeringar.

Inom ramen för finansiering ingår att omsätta och planera upplåning inom ramen för kommunens finanspolicy, samt att vara stöd till kommunens bolag. En viktig del är att bevaka och planera kommunens likviditet.

Du bidrar till utvecklingsarbetet av kommunens ekonomistyrning, exempelvis genom riktlinjer, policys och anvisningar samt följa utvecklingen och föra ut kunskapen i organisationen Du har tillgång till en grupp erfarna kollegor så som budgetstrateg, lokalstrateg och controllers. I din roll föredrar du för politik och ledning samt ansvar för ärendehantering inför politiska beslut. 

Din profil
Vi söker dig som är strukturerad i ditt arbetssätt, ser vikten av att utgå från ett helhetsperspektiv och som trivs i en roll som präglas av en hög grad av självständighet. Du är analytisk och har en god planeringsförmåga, där du med ditt engagemang till ditt uppdrag alltid levererar resultat under de tidsramar som arbetet sätter upp. 

Har du några års erfarenhet av liknande roll i större organisation och är en person som värdesätter samarbete mellan olika funktioner så kommer du att trivas i den här rollen! 

Kanske har du idag en roll som controller mot en kommunstyrelse eller teknisk förvaltning/nämnd.

Du har en relevant högskoleutbildning samt några års erfarenhet i en liknande roll. Har du tidigare arbetat inom kommun eller region är det definitivt meriterande men inte ett krav.
Som person är du strukturerad, analytisk och pedagogisk. Din svenska är mycket god och du är van att presentera ekonomiska underlag och rapporter i såväl i tal som i skrift. 

Tjänsten är placerad inom enheten Ekonomi och styrning på ekonomiavdelningen som är en del av kommunledningskontoret. Enhetens uppdrag är att ge stöd till kommunens kontor/avdelningar/bolag gällande ekonomi- och verksamhetsstyrning, planering, uppföljning och analysarbete.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.
Tjänsten är placerad på kommunkontoret i centrala Gustavsberg, men möjlighet till flexibilitet finns i enlighet med vår nyantagna policy för distansarbete. 

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”Sök detta jobb” nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 19 sept 2021.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger, 0703-426600 eller via e-post sofie.skaranger@jobbet.se.
Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Krav

  • Relevant högskoleutbildning
  • Några års erfarenhet i liknande roll
  • Erfarenhet av arbete i stor komplex organisation
  • Mycket god svenska i tal och skrift

Meriterande

  • Erfarenhet från kommun eller region