Bron

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Värmdö kommun logo

Arbetsgivare Värmdö kommun

Region Stockholms län

Bransch Administration, ekonomi, juridik, Chefer och verksamhetsledare

Sista ansökningsdag 2021-12-05

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Chef till Redovisningsenheten

Till kommunens centraliserade ekonomiavdelning söker vi en chef till Redovisningsenheten.

Vill du vara med och leda utvecklingen i en av Sveriges vackraste och snabbast växande kommuner? Hos oss har du chansen att göra skillnad, skapa mervärde och utveckla våra fantastiska medarbetare!

Vi söker nu en erfaren chef till vår redovisningsenhet. 

I rollen som chef kommer du att leda en grupp redovisningsekonomer inom ekonomiavdelningen. Enheten har för närvarande 9 medarbetare. Enhetens uppdrag är att ansvara för kommunens löpande redovisning och bokslut. Du är direkt underställd ekonomichefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med enhetscheferna för Ekonomi och styrning samt Upphandling. Ekonomiavdelningen är placerad på kommunledningskontoret.

Vår redovisningsavdelning fungerar bra och har väl inarbetade rutiner och processer. Men vi, precis som resten av Värmdö kommun, är i en utvecklingsfas där du som chef kommer att leda förändringsarbetet på kort och lång sikt. 
Vi söker därför dig som är van att leda en verksamhet under utveckling och som tycker att förändringsarbetet bör integreras i det dagliga arbetet. 
Ditt uppdrag blir att ta tillvara enhetens gemensamma krafter och i samarbete med enheterna för Ekonomi och styrning och Upphandling ge bästa möjliga beslutsunderlag till kommunens politiska ledning.

I din roll som chef för redovisningsenheten krävs att du förstår den kommunala särarten och dess externa respektive interna redovisning.
Inom ditt ansvarar ligger bland annat följande:

 • Kommunen och de kommunägda bolagens redovisning
 • Investeringsredovisning/driftsredovisning
 • Driva bokslutsprocessen och leverera bokslut del/helår.
 • Kontakt med revisorer
 • Internkontroll
 • Sammanställda räkenskaper (kommunkonc)
 • Koncernredovisning ( AB – koncernen)
 • Momsfrågor
 • Pensions och särskild löneskattsbokningar
 • Inkomstdeklarationer

Vi söker dig som har ekonomisk utbildning på högskolenivå, mångårig erfarenhet av redovisningsarbete från en större organisation och några års chefserfarenhet.
För denna tjänst krävs mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. 

Vi vill att du har vana av förändringsledning och att du ser verksamhetsutveckling som en naturlig del i den löpande verksamheten. Du är en tydlig ledare och coach med förmåga att skapa engagemang och delaktighet.
Du har god förmåga att samarbeta och lätt för att skapa nya och hållbara relationer. 

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 5 december 2021.
Urval och intervjuer sker löpande under hela ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan redan idag!

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger på 0703-426600 eller via e-post sofie.skaranger@jobbet.se . Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Krav

 • Högskoleutbildning inom ekonomi
 • Mångårig erfarenhet av redovisning
 • Tidigare chefserfarenhet 
 • Mycket god svenska i tal och skrift