Sista ansökningsdag har passerat
Uppsala Stadsmission logo

Arbetsgivare Uppsala Stadsmission

Region Uppsala län

Bransch Socialt arbete

Sista ansökningsdag 2021-04-07

Vi söker projektledare till ett spännande integrationsprojekt -  Mötesplatsen.

Projekt Mötesplatsen startades i januari 2020 och verksamheten har drivits av Uppsala Stadsmission som sedan tidigare har etablerad kontakt med målgruppen ensamkommande unga vuxna. Mötesplatsen erbjuder olika stöd för unga vuxna ensamkommande med fokus på samhällsorientering, vägledning i asyl- och tillståndsprocess samt i myndighetskontakter, stöttning i studierna. Mötesplats träffarna varierar mellan att vara öppna mötes forum, dit ungdomarna kan komma för att få hjälp fylla i blanketter, läxläsning, prata av sig, eller söka hjälp i sin nuvarande boendesituation, till att anta formen av föreläsningskvällar. I dessa träffar finns flera volontärer närvarande som hjälper målgruppen tillsammans med projektledaren.

Syfte med projektet är att målgruppen ska få en möjlighet att ta del av korrekt samhällsinformation och individuell vägledning, för att i förlängningen bli självständiga individer och bli tryggare i sitt möte med myndighetsvärlden. Projekten är väletablerad och har under lång tid arbetat för att nå mycket goda resultat, se gärna mer information om projekten här,

https://uppsalastadsmission.se/verksamheter/motesplatsen/

Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds bla öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.

Arbetsuppgifter

Som projektledare i Mötesplatsen har du möjlighet att göra skillnad för målgruppen och det ingår att delta i den löpande driften i projekten som innebär gruppträffar och individuellt råd och stöd. Det innebär även att som projektledare leda, utveckla och följa upp projektet. Som projektledare är du även ansvarig över de volontärer som deltar vid drop-in träffar. Du kommer att arbeta i ett integrations team tillsammans med redan andra etablerade projekt som jobbar med samma målgrupp. Inom integrations teamet finns redan medarbetare med olika bakgrunder vilket innebär att du förväntas tillvarata allas kompetenser. Du kan läsa om de andra parallella integrationsprojekter här,

https://uppsalastadsmission.se/verksamheter/#integration

Anställning

Tidsbegränsad anställning tom dec 2021. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Kvällsarbete förekommer.

Urval

Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Skicka din ansökan och CV redan idag. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

 

Kontaktperson för frågor om tjänsten

Socialchef Johanna Rudmark Hagström 076-140 34 07

johanna.r.hagstrom@uppsalastadsmission.se 

 

Krav

Kvalifikationer

  • Har relevant utbildning.
  • Har erfarenhet av att driva projekt.
  •  Erfarenhet av att leda grupper och individer med mångfald.
  • Håller en hög administrativ nivå.
  • Identifierar dig med Uppsala Stadsmissions värdegrund.
  • Kunskap att arbeta med utsatta grupper.

Personliga egenskaper

Du är trygg, självgående, engagerad och Initiativtagande.

Tjänsten kräver självständighet vilket innebär att du behöver kunna planera, strukturera och prioritera ditt arbete.

Meriterande

  • Språkkunskaper utöver svenska och engelska som till exempel dari, persiska, och arabiska.
  • Meriterande är om du har kunskaper om asylprocess, migrationsrätt och/eller socialrätt.
  • Dokumenterad erfarenhet av arbete med unga som kommit ensamma till Sverige