Sista ansökningsdag har passerat
Uppsala Stadsmission logo

Arbetsgivare Uppsala Stadsmission

Region Uppsala län

Bransch Socialt arbete

Sista ansökningsdag 2021-03-05

Verksamhetsvärd till öppen verksamhet Uppsala stadsmission

Uppsala stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala.

Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening.

Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje samt tillhörighet i samhället.

Fler och fler människor i utanförskap söker sig till vår öppna verksamhet Mikaelsgården och därför behöver vi förstärka vår arbetsgrupp ytterligare.

Om tjänsten

Tjänsten är en 100 % i 6 månader. Din arbetstid är vardagar under dagtid samt varannan torsdag kväll för uppdrag på Soppmässan. Arbetstiden är likt vår verksamhet föränderlig efter behov och resurser.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna på Mikaelsgården som är en fältbaserad verksamhet och mötesplats för vuxna personer i social utsatthet. Gemensamt för dem som söker sig till verksamheten är deras svåra och komplicerade livssituation, där alkohol och drogproblematik, psykisk ohälsa och hemlöshet är primärt.

Mikaelsgårdens mål är att erbjuda ett sammanhang där alla är välkomna, en plats i tillvaron med möjlighet till samtal om vardagliga, sociala och existentiella frågor. Stöd i kontakter med myndigheter och närstående. Personlig omvårdnad med dusch, klädbyte samt enklare klädbyten erbjuds också.

Vi söker dig som har en förmåga att hålla ditt lugn och fokus i en väldigt brokig miljö. Att skapa en värdig, trygg plats för de gäster som söker sig till vår verksamhet är vårt uppdrag.

Kontaktperson:

Carola Matilainen, Föreståndare Mikaelsgården

Carola.matilainen@uppsalastadsmission.se

Ansökan 

Skriv gärna i ditt personliga brev varför just du är rätt person att arbeta med oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser att du börjar så fort som möjligt.

Urval och intervjuer sker löpande. Är du intresserad- skicka in din ansökan idag!

Krav

Adekvat utbildning inom socialt arbete

B-körkort

 

Meriterande

Erfarenhet av psykiatri är starkt meriterande.

En god erfarenhet av arbete/ uppdrag i frivilligorganisation eller kyrka liksom kunskap av socialtjänstens arbetssätt

Vi vill att du har en förmåga att möta människor där de befinner sig, inger förtroende och delar vår värdegrund. Du ska ha en tilltro till att alla människor är utvecklingsbara och vara en inspiratör för att ge våra gäster den möjligheten. Du behöver vara genuin, stabil och uthållig person som har en god förmåga att genom givna ramar se möjligheter och lösningar istället för hinder, även förmåga att på ett positivt sätt kunna sätta gränser är nödvändigt