Sista ansökningsdag har passerat
Uppsala Stadsmission logo

Arbetsgivare Uppsala Stadsmission

Region Uppsala län

Bransch Socialt arbete

Sista ansökningsdag 2021-09-19

Vägledare till nystartad ungdomsverksamhet i Gränby

Om oss

Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds bla öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.

Om tjänsten

Uppsala Stadsmission startar en ungdomsverksamhet i Gränby med syfte att stötta ungdomar i utanförskap. Syftet är att i öka antalet ungdomar som klarar skolan med godkända betyg, går vidare till högre studier eller arbete. Vi vill också minska den psykiska ohälsan genom att bland annat öka antalet ungdomar som har en givande fritidssysselsättning. Vi kommer att erbjuda stöd i myndighetskontakter, läxläsning och att hitta fritidsaktiviteter. Vi kommer också att ha grupper med olika teman, individuella samtal och anordna evenemang. Vi vill sprida hopp, glädje och visa på möjliga vägar framåt. Unga Station – Gränby ska vara en trygg plats med trygga vuxna för ungdomar 13-19 år i de berörda kvarteren.

Tjänsten är på heltid och 1 år med ev. förlängning. Arbetet sker både dag, kväll och vissa helger. Tillträde efter överenskommelse.

Arbetsuppgifter:

Som vägledare i ungdomsverksamheten i Gränby har du möjlighet att göra skillnad för målgruppen. Du kommer att arrangera och delta i träffar och enskilda möten med ungdomarna. Du kommer även att nätverka med myndigheter, civilsamhälle och andra organisationer i området. Du kommer att arbeta nära projektledaren och samarbeta med många olika parter både inom organisationen och utanför.

Kontaktperson:

Projektledare Lisa Rahbek 073–3867677, lisa.rahbek@uppsalastadsmission.se

Socialchef Johanna Rudmark Hagström 076-140 34 07 johanna.r.hagstrom@uppsalastadsmission.se

Ansökan

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden utgång.

Krav

  • Relevant högskoleutbildning.

  • Stor kännedom om svenska samhällets funktioner och myndigheter.

  • Erfarenhet av ungdomar i utsatta situationer.

  • Erfarenhet av att leda grupper och individer

Meriterande

Personliga egenskaper:

Vi tror att du är en glad, positiv och nyfiken person som lätt får kontakt med människor. Du är trygg, lugn, ödmjuk och kreativ. Du har erfarenhet av att arbeta med samtalet som redskap (genom ex. MI och Låg-Affektivt bemötande). Du är initiativtagande, lyhörd och kan sätta gränser. Du delar Uppsalas Stadsmissions värdegrund.