Sista ansökningsdag har passerat
Uppsala Stadsmission logo

Arbetsgivare Uppsala Stadsmission

Region Uppsala län

Bransch Socialt arbete

Sista ansökningsdag 2021-05-25

Kurator till Kvinnobyrån

Om oss

Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt företagande och arbetsträning inom flera olika verksamhetsområden. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation. Uppsala Stadsmission söker medarbetare till Kvinnobyrån i Uppsala.

Om tjänsten Kvinnobyrån är en verksamhet som erbjuder stöd till kvinnor och barn som varit utsatta för någon form av våld, ofta av en närstående man. Arbetet sker främst under kontorstid. Kvinnobyrån erbjuder individuellt stöd, stöd i grupp och bistår även med anonyma lägenheter. Olika former av föräldrastöd är en viktig del av arbetet och vi använder oss av en evidensbaserad metod. Med barn jobbar vi utifrån Trappanmodellen. Kvinnobyrån är en utåtriktad verksamhet som bland annat samarbetar med Uppsala kommuns verksamhet Nexus. Utöver stöd till kvinnor och barn så förläser vi och utbildar personal som möter målgruppen.  Mer information om Kvinnobyrån, se: www.uppsalastadsmission.se/kvinnobyran

Varaktighet/arbetstid

Kvinnobyrån väntar på beslut om statsbidrag, därav kan vi inte garantera en anställning men vill förbereda inför. Möjlig anställning redan under försommaren. Visstidsanställning tom 211231 med chans till förlängning. Heltid 100%. Månadslön enligt överenskommelse. Placering i centrala Uppsala.

Arbetsuppgifter

Som kurator på Kvinnobyrån har du ett nära samarbete med ansvarig föreståndare för Kvinnobyrån. Vi söker dig som kan:

 • Hålla i strukturerade stödsamtal
 • Ge praktiskt stöd
 • Svara i telefonen, ta emot förfrågningar samt rådgivning
 • Ta emot planerade och oanmälda besök
 • Sprida information om Kvinnobyråns verksamhet
 • Utveckla verksamheten
 • Kontakt med myndigheter.
 • Samordna insatser och se till så att dessa följs
 • Föreläsa/utbilda om våld i nära relation

I tjänsten ingår handledning. Som ideell förening är Kvinnobyrån i ständig förändring och utveckling vilket gör att arbetsuppgifter och målgrupp kan komma att förändras

Kontaktperson

För mer information, kontakta föreståndare Anna Sjölund 073-397 60 30 anna.sjolund@uppsalastadsmission.se

 Urval och ansökan

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Skicka därför gärna ditt CV och personliga brev redan idag. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav

Formella krav

 • Socionomexamen eller likvärdig utbildning
 • God kunskap om socialtjänsten och lagstiftningen
 • Gedigen erfarenhet av att genomföra stödsamtal med personer som är utsatta för våld i nära relation
 • Professionell kunskap om våld i nära relation
 • Goda kunskaper i svenska språket

 

Meriterande

Körkort är meriterande

Personliga egenskaper

Du är trygg, självgående och engagerad. Varm och tydlig. Initiativtagande. Du känner till förhållningssättet; privat, personlig och professionell. Kan möta människor i kris på ett personligt sätt. Tjänsten kräver självständighet vilket innebär att du behöver kunna planera, strukturera och prioritera ditt arbete. I tjänsten är det även nödvändigt att du har en god samarbetsförmåga, detta då Kvinnobyrån sätter samverkan som något viktigt. Ett grundperspektiv som gör dig till en bra medarbetare är ditt förhållningssätt till dina medmänniskor.