Sista ansökningsdag har passerat
Uppsala Stadsmission logo

Arbetsgivare Uppsala Stadsmission

Region Uppsala län

Bransch Socialt arbete

Sista ansökningsdag 2022-02-20

Jobb Coach – Sociala Företag/Arbetsintegration

Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande, arbetsintegrerad öppenvårdsbehandling. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället.

Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.

Läs gärna mer på www.uppsalastadsmission.se

Uppsala Stadsmission har flera sociala företag vars syfte är att stödja deltagare vidare till självförsörjning och få in en fot på arbetsmarknaden. Uppsala Stadsmission söker nu en jobbcoach för att stödja deltagare mot anställningsbarhet.

Om tjänsten

Uppsala Stadsmission söker en jobbcoach som ska stödja både deltagare till en ökad anställningsbarhet och egen försörjning. Tjänsten är heltid och tills vidare med tillträde efter överenskommelse.

 Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna faller inom tre områden. Det första är att stödja målgruppen i att förbereda sig för ett arbeta på den reguljära arbetsmarknaden, den andra är att skapa ett kontaktnätverk av företag som kan ta emot arbetskraften och den tredje är att samordna deltagarnas insats tillsammans med berörde myndigheter och verksamheter inom Uppsala Stadsmission.

Huvuduppgifter:

-Ansvara för myndighetskontakter

-Slussa deltagare in i verksamheter

-Stöd till verksamheter kring deltagare

-Bearbeta lokala företag inför samarbete kring praktik och anställning

-Stödja deltagare i arbetssökande

-Stödja företag och arbetstagare under praktik/anställning

 

Ansökan och upplysningar

Tillsättning av tjänsten sker så snart vi hittar lämplig kandidat. Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss.  Vi lägger stort fokus på din personliga lämplighet.

Frågor kring tjänsten Dirk Kehr, chef för sociala företag, tel 070-247 04 74 eller dirk.kehr@uppsalastadsmission.se

Krav

Universitets- eller högskoleutbildning inom socialt arbete eller beteendevetenskap är ett krav. Samarbetsförmåga internt och externt med ett lösningsfokuserat arbetssätt är en förutsättning.

Körkort är ett krav.

Meriterande

Du har en syn på människor där både beteendeinriktning och det relationella perspektivet får plats.

Du uppskattar och känner dig bekväm i att arbeta självständigt och flexibelt. Fokus ska vara på att arbeta utifrån deltagares bästa samtidigt som du har ett inspirerande och professionellt förhållningssätt till att leda medarbetare.