Sista ansökningsdag har passerat
Uppsala Stadsmission logo

Arbetsgivare Uppsala Stadsmission

Region Uppsala län

Bransch Socialt arbete

Sista ansökningsdag 2021-09-15

Handledare till Secondhandbutik

Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt företagande och arbetsträning inom flera olika verksamhetsområden. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation. Vi söker nu en medarbetare till Secondhandbutiken i Gränbystaden.

Om arbetet

Secondhand är en av flera sociala företag inom Uppsala Stadsmission där vi erbjuder arbetslivsinriktad rehabilitering och produktion/sälj. Secondhand omfattar tre olika enheter, två butiker och gåvomottagning. Vi söker handledare för arbetstränande som inkluderar säljarbete i butiken som ligger i Gränbystadens galleria.

 Arbetsuppgifter

I arbetet som handledare i secondhandbutiken har du en viktig roll i att stödja deltagare i arbetsuppgifter och i deras egen utveckling mot egen försörjning. Detta innebär att du själv arbetar i butikens olika arbetsmoment och i vårt sociala arbete från samtal med den som arbetstränar, kontakter med myndigheten som placerar deltagaren och med utslussning mot arbete. Du möjliggör deltagarens utveckling.

Om tjänsten

Tjänsten är heltid med arbetstid, vardagar, kvällar och helger. Tjänsten är inledningsvis ett vikariat på 1 år men chans till tillsvidareanställning är stor. Vi önskar tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Upplysningar

Föreståndare Linda Hanéll, Gränbybutiken, linda.hanell@uppsalastadsmission.se

tel 070-279 60 10

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom ett personligt brev och CV. Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden slut så skicka din ansökan redan idag!

Läs gärna mer om oss på www.uppsalastadsmission.se

Krav

  • Relevant utbildning
  • Goda kunskaper i svenska språket
  • God datorvana
  • Ett högt socialt engagemang 

Meriterande

  • Erfarenhet från retail och arbete med människor.
  • God pedagogisk förmåga och har lätt att samarbeta samt är lösningsfokuserad.
  • Då arbetet innebär att ha kontakt med myndigheter, är det en fördel om du har förståelse för hur politiskt styrda organisationer fungerar.
  • Kunskaper kring arbetsrehabilitering är önskvärt, då en del av arbetet innebär att stötta personer med olika typer av behov.