Sista ansökningsdag har passerat
Uppsala Stadsmission logo

Arbetsgivare Uppsala Stadsmission

Region Uppsala län

Bransch Socialt arbete

Sista ansökningsdag 2022-01-09

Handledare till Matcentralen

Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds bland annat öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.

Matcentralen är Uppsala Stadsmissions centrallager för hantering av funktionellt livsmedelssvinn. Varje vardag hämtar våra chaufförer livsmedelsbutikers matsvinn. En del av matsvinnet går direkt ut till våra sociala verksamheter som Mikaelsgården, där stöd ges till människor i hemlöshet. Resterande matsvinn levereras till Matcentralen. På Matcentralen omvandlar vi matsvinnet till Matkassar som vi delar ut till människor som lever i social och ekonomisk utsatthet.

Verksamhetsidén är utvecklad i nära samarbete med forskare från Sveriges Lantbruksuniversitet och livsmedelsbranschen. Vi samarbetar även med Arbetsförmedlingen och Uppsala kommun för att få människor som står långt ifrån arbetsmarknaden in i arbetsträning och hjälpa dem tillbaka till ett arbete.

https://uppsalastadsmission.se/verksamheter/matcentralen

Arbetsuppgifter

Som handledare på Matcentralen har du möjlighet att göra skillnad för verksamhetens målgrupp. Handledaren ansvarar för verksamhetens arbetsintegration där ändamålet är att integrera människor som har svårigheter att få och/eller behålla ett arbete på arbetsmarknaden. Arbetsintegrationen mäts och följs upp genom målinriktad och systematisk utvärdering.

Handledaren ska leda arbetsgruppen i det dagliga arbetet med att ta emot leveranser, sortera och paketera matkassar som delas ut varje dag. Deltagarna har olika bakgrunder som kräver olika anpassningar vilket innebär att du förväntas kunna tillvarata allas kompetenser och stötta när behovet finns.

Anställning

Tillsvidareanställning med omgående start. Tjänsten är på 100 %. Arbetet utförs vardagar och dagtid.

Urval

Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Skicka din ansökan och CV redan idag. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Kontaktperson för frågor om tjänsten

Föreståndare Johanna Wahlby 070-230 94 25

Krav

  • Har relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet.
  • Erfarenhet av att leda grupper och individer med mångfald och anpassningar.
  • Håller en hög administrativ nivå.
  • Identifierar dig med Uppsala Stadsmissions värdegrund.
  • Kunskap att arbeta med utsatta grupper.

Meriterande

Du är trygg, självgående, engagerad och Initiativtagande. Tjänsten kräver handledning vilket innebär att du behöver kunna planera, strukturera och hantera en arbetsgrupp.