Sista ansökningsdag har passerat
Uppsala Stadsmission logo

Arbetsgivare Uppsala Stadsmission

Region Uppsala län

Bransch Socialt arbete

Sista ansökningsdag 2021-06-02

Handledare till Hantverksslussen

Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt företagande och arbetsträning inom flera olika verksamhetsområden. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation. Vi söker nu en medarbetare till Hantverksslussen.

www.uppsalastadsmission.se

Om arbetet

Hantverksslussen är ett av flera sociala företag inom Uppsala Stadsmission där vi erbjuder arbetslivsinriktad rehabilitering och produktion. Verksamheten består av tillverkning inom finsnickeri men även olika renoveringsuppdrag. I början av år året kom även reparation av cyklar att ingå verksamheten och vi hoppas kunna få verksamheten att växa ytterligare. Verksamheten finns i fina lokaler i Boländerna.

 Arbetsuppgifter

I arbetet som handledare på Hantverksslussen har du en viktig roll i att stödja deltagare i både produktionen och i deras egen utveckling mot egen försörjning. Detta innebär, att du i produktion deltar från rå plank till färdig produkt och i vårt sociala arbete från först samtal med myndigheten till utslussning mot arbete. Du möjliggör utveckling för deltagaren.

Om tjänsten

Tjänsten är på heltid med arbetstid, måndag–fredag. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi önskar tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Upplysningar

Chef för Sociala Företag Dirk Kehr 070 247 04 74, dirk.kehr@uppsalastadsmission.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom ett personligt brev och CV senast den 2 juni 2021. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång, så är du intresserad, vänta inte med din anökan!

Krav

 Kompetens

  • Du har en utbildning i relevant område för tjänsten. Du har erfarenhet av produktion och av att arbeta med människor.

  •  Du ska ha goda kunskaper i svenska samt god datorvana.

  • Körkort är ett krav.

Meriterande

Personliga egenskaper

  • Vi tror att du har en god pedagogisk förmåga, har lätt för att samarbeta och är lösningsfokuserad.
  • Då arbetet innebär att ha kontakt med myndigheter, är det en fördel om du har förståelse för hur politiskt styrda organisationer fungerar.
  • Kunskaper kring arbetsrehabilitering är önskvärt, då en del av arbetet innebär att stötta personer med olika typer av behov.
  • Att du har ett högt socialt engagemang är en förutsättning för arbetet.