Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat
Uppsala Stadsmission logo

Arbetsgivare Uppsala Stadsmission

Region Uppsala län

Bransch Socialt arbete

Sista ansökningsdag 2020-06-26

Handledare till ett spännande treårigt integrationsprojekt

Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande samt boende för ensamkommande flyktingbarn. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt företagande och arbetsträning inom flera olika verksamhetsområden. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.

 

Nu söker vi två medarbetare, handledare, till ett spännande treårigt integrationsprojekt.

Det är två projektanställningar på heltid med placering i centrala Uppsala.  Tillträde efter överenskommelse, men gärna i mitten av augusti.

Vi söker nu dig som vill vara med i vårt integrationsprojekt som ska bidra till att ungdomar som omfattas av nya gymansielagen får större kunskap om svensk arbetsmarknad, en högre grad av dokumenterad arbetslivserfarenhet och ökade möjligheter att komma i arbete. 

Som handledare kommer du stödja ungdomarna genom rådgivning och stöd både individuellt och i grupp samt relationsskapandet med näringslivet. Du är även med och planerar och genomför den informationssatsning inklusive den informationsträff som ska genomföras mot ungdomarna och företag. 

Näringslivet har en central roll i projektet då det i slutändan är genom företag som ungdomarna kommer kunna tillskansa sig arbetslivserfarenhet. För att projektet ska bli framgångsrikt behöver vi därför knyta till oss företag som är i behov av kompetent arbetskraft och som vill hjälpa ungdomar in på den svenska arbetsmarknaden. Du är kreativ i att kontakta arbetsgivare via olika kanaler.

Ansökan

Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Kontaktperson för frågor om tjänsten

Projektledare Oksana Demyanova 073–8421490

Krav

För att lyckas i denna roll ser vi att du har:

  • Utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som är relevant. 
  • Erfarenhet av att arbeta med ungdomar i målgruppen. 
  • Lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
  • har ett etablerat kontaktnät med arbetsgivare inom olika branscher,
  • arbetar förtroendeskapande med arbetsgivare och ungdomar
  • Identifierar dig med Uppsala Stadsmissions värdegrund.

För att lyckas i rollen behöver du ha en god kännedom om ensamkommande ungdomars identitet, ungdomskulturer samt om ungdomars villkor och beteenden i svåra livssituationer.

Du är trygg, självgående, engagerad och initiativtagande. Tjänsten kräver självständighet vilket innebär att du behöver kunna planera, strukturera och prioritera ditt arbete.

Meriterande

Erfarenhet eller utbildning kopplat till integration och/eller arbetsintegration är meriterande.

Det är också meriterande om du har kunskap om MI (Motiverande samtal) och språkkunskaper utifrån målgruppens sammansättning.