Sista ansökningsdag har passerat
Uppsala Stadsmission logo

Arbetsgivare Uppsala Stadsmission

Region Uppsala län, Stockholms län

Bransch Socialt arbete

Sista ansökningsdag 2022-06-12

Föreståndare till Unga Station

Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation. För oss är det viktigt att du delar dessa värderingar.

Unga Station är Uppsala Stadsmissions nyaste verksamhet som startade under hösten 2021. Här möter vi tonåringar bosatta i Gränby, enskilt och i grupp. Vi erbjuder individuellt stöd där tonåringen själv specificerar vad hen önskar ha hjälp med. Det kan exempelvis vara att hitta en gemenskap, att få hjälp med studier eller att söka prao eller extrajobb. Det kan också vara en trygg vuxen att prata med när det är stormigt hemma, i skolan eller med kompisar. Gruppaktiviteterna kan röra sig om läxhjälp, samtalskvällar eller tillfällen då någon utifrån kommer och berättar om sitt yrke eller något annat som känns viktigt.

I rollen som föreståndare har du ett mångfacetterat arbete där ingen dag är den andra lik. Du möter många ungdomar och samarbetar med andra intressenter i området.

Om arbetet

I rollen som föreståndare har du ansvar för verksamheten. Vår förhoppning är att vi på sikt ska kunna öppna fler Unga Station i Uppsala och där är din insats viktig för planering och genomförande. I arbetsuppgifterna ingår också ansvar för personal – anställd och volontärer samt arbetsmiljö. Du ingår i ett nätverk av andra föreståndare på Uppsala Stadsmission där ni utbyter erfarenheter och utvecklar uppdraget. Du leder den befintliga verksamheten och utvecklar den kontinuerligt tillsammans med medarbetare och chef. I dagsläget är ni två anställda i Gränby men vår förhoppning är verksamheten kan breddas och växa.

Om anställningen

Tillsvidareanställning med provanställning sex månader. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar

Socialchef Johanna Rudmark Hagström 076-140 34 07 johanna.r.hagstrom@uppsalastadsmission.se

Läs gärna mer om oss på www.uppsalastadsmission.se

Krav

  • Relevant utbildning och kunskap om samhällets olika aktörer
  • Initiativtagande och erfarenhet av arbete med ungdomar
  • God organisationsförmåga
  • God ledare som motiveras av att utveckla och arbeta med människor
  • Du delar Uppsala Stadsmissions värdegrund

Meriterande

  • Vi söker dig som gillar utmaningar, är positiv, framåt, ansvarsfull och ser lösningar.
  • Du är trygg och har lätt för att bygga och behålla goda relationer.
  • Du har en god förståelse och förmåga till helhetsperspektiv kring verksamheten och målgruppens behov och kan omprioritera efter situation.
  • Du tror på människors egenkraft.