Sista ansökningsdag har passerat
Uppsala Stadsmission logo

Arbetsgivare Uppsala Stadsmission

Region Uppsala län

Bransch Chefer och verksamhetsledare

Sista ansökningsdag 2021-12-13

Ekonomi- och administrativ chef

Om oss
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt företagande och arbetsträning inom flera olika verksamhetsområden. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation.

 Läs gärna mer om vår verksamhet www.uppsalastadsmission.se

Nu söker vi Ekonomi- och administrativ chef när vår nuvarande går i pension i maj 2022.

Om tjänsten

Du blir chef för vår ekonomi- och administrativa enhet som består av 5 personer. Du blir direkt underställd direktor och ingår i ledningsgruppen. Du ska vara stöd och rådgivare till ledningsfunktionen samt för våra föreståndare som ansvarar för de olika verksamhetsområdena. Du ska driva de ekonomiska och administrativa frågorna med affärsmässighet och kvalitet samt ha god kunskap om de krav som ställs på en organisation som har 90-konto.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde i mitten av april. Vårt kontor ligger i centrala Uppsala.

Arbetsuppgifter/ansvarsområden

Leda och genomföra arbetet med ekonomistyrning, budgetprocesser och uppföljningar, samordna det ekonomiska arbetet, ansvara för ekonomiskt utvecklingsarbete och analyser. Leda och utveckla det administrativa arbetet som är gemensamt för organisationen såsom IT, telefoni, system för diarium, arkiv och reception samt vara ansvarig för kontakten med extern löneadministration.

Föredragande i ekonomiska och administrativa frågor i styrelsen samt vara styrelsens sekreterare. Personalansvar för ekonomi- och administrativa enheten. Omvärldsbevakning inom området.

Upplysningar

Direktor Margaretha S Paras 0705653097 margaretha.s.paras@uppsalastadsmission.se HR-ansvarig Marie Nordwall 0724517642 marie.nordwall@uppsalastadsmission.se

Krav

  • ekonomiutbildning på universitets- eller högskolenivå
  • minst 5 års erfarenhet av konkret ekonomiskt arbete såväl som ledningsarbete.
  • erfarenhet av arbete inom idéburen sektor eller privata näringslivet
  • erfarenhet av att arbeta utåtriktat, kommunikativt och drivande inom ekonomi och administration
  • erfarenhet av olika ekonomi- och administrativa system och intresse för förbättringar

Meriterande

  • Du ska vara drivande, utåtriktad och ha samhällsintresse.

  • Du ska vara analytisk, strategisk och pedagogisk samt kunna arbeta självständigt och vara flexibel.