Sista ansökningsdag har passerat
Uppsala Stadsmission logo

Arbetsgivare Uppsala Stadsmission

Region Uppsala län

Bransch Chefer och verksamhetsledare

Sista ansökningsdag 2022-11-16

Chef Arbetsintegration

Vill du vara med och göra skillnad i din stad?
Uppsala Stadsmission arbetar för att stödja människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi värnar om alla människors lika värde, rättigheter och möjligheter och varje människa bjuds in att delta utifrån sina förutsättningar.

Inom Stadsmissionen ska det alltid finnas en möjlighet att börja om och göra nya val. Vår vision är att Uppsala ska bli en mänskligare stad för alla.

Nu mer än någonsin behövs Stadsmissionen. Vi befinner oss i en spännande fas då vi ska växa och "göra mer för fler". Utifrån vår idé om ett mänskligare Uppsala arbetar vi varje dag för de människor som har det allra tuffast i vår stad. Våra verksamheter omfattar varierande målgrupper. Genom samarbeten med kommunen, företag, organisationer och privatpersoner möjliggörs vår fortsatta utveckling.

Omvärld och arbetsmarknad förändras och allt fler blir arbetslösa och behovet av arbetsintegration ökar ständigt. Uppsala Stadsmission söker nu en chef till verksamhetsområdet Arbetsintegration. Vi vill kunna hjälpa fler i framtiden att via arbetsträning utvecklas och ta steg närmare arbetsmarknaden. Våra handledare och yrkescoacher erbjuder personligt och yrkesmässigt stöd. Verksamhetsområdet skapar förutsättningar och stöttar befintliga arbetsplatser så att fler arbetsträningsplatser skapas.  Vi arbetar aktivt med ett ökat fokus på kvalitetssäkring av arbetsträning och utveckling av hela arbetsintegrationsområdet. Arbetet sker i nära samarbete tillsammans med kollegorna och inte minst med våra uppdragsgivare och partners.

Vi söker en erfaren ledare som kan fortsätta utveckla vårt arbete med arbetsintegration tillsammans med föreståndarna för verksamhetsområdena Second Hand, Gåvoinlämning och Outlet, Hantverksslussen och vår estetiska verksamhet för arbetsintegration. I tjänsten ingår också projekt inom området och ansvar för våra jobbcoacher. Vi arbetar i ett dynamiskt klimat där det händer mycket och ingen dag är den andra lik.

Din framtida utmaning

Hos oss får du möjlighet att jobba med ett brett och varierande uppdrag. Uppdraget innebär att tillsammans med ledningsgruppen och ditt team stärka och utveckla området arbetsintegration.

I rollen ingår att

 • I samråd med ledningsgruppen ansvara, initiera, driva och genomföra strategier som innebär att starta och ev. avveckla delar i verksamheten beroende på samhällsutvecklingen
 • Leda arbetet med arbetsintegration
 • Leda arbetet med att utveckla och kvalitetssäkra våra sociala företag tillsammans med föreståndaren för respektive verksamhet
 • Ansvara för upphandlingar och bidragsansökningar som rör arbetsintegration
 • Ansvara för budgetering och måluppfyllelse
 • Ha personalansvar och arbetsmiljö för fem föreståndare 
 • Delta i nationellt samarbete inom området arbetsintegration och sociala företag inom RSS - Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner
 • Rapportera till direktor och ingå i ledningsgruppen som utöver direktor består av socialchef, ekonomichef, marknads- och kommunikationschef, HR-ansvarig samt utvecklingsstrateg

Din bakgrund

För att axla rollen som chef för Arbetsintegration behöver du ha en människosyn som överensstämmer med Stadsmissionens och att du vill leva och leda efter dess värderingar. Du står för ett ledarskap som utvecklar andra och har en tillit till medarbetarnas förmåga att ta ansvar och utvecklas i en komplex verksamhet. Du är strategisk, nyfiken och modig och du vågar utmana och utmanas. Du är systematisk och tydlig och har förmåga att ställa om verksamheter utifrån omvärldens behov. Du är en teamspelare som strävar efter god samverkan på alla nivåer och att bidra till hela organisationens utveckling. Du känner dig bekväm med att möta människor från alla delar av samhället samt att agera i olika representativa sammanhang.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse. Arbetet utförs främst på plats på Stadsmissionens kansli på Sysslomansgatan 8 i Uppsala.

För frågor kring tjänsten, kontakta Direktor Maja Hvarfner på telefon: 0730 - 31 87 12

Alternativt: maja.hvarfner@uppsalastadsmission.se

Ansökan

Tillsättning av tjänsten sker så snart vi hittar lämplig kandidat. Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stort fokus på din personliga lämplighet.

Välkommen med din ansökan! 

Övrigt

Stadsmissionen är medlem i FREMIA och följer kollektivavtal Vård och omsorg.

Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd,

Krav

 • Flera års erfarenhet som chef inom området arbetsintegration
 • Universitets- eller högskoleutbildning som är relevant inom arbetsområdet (exempelvis inom socialt arbete och/eller beteendevetenskap men kan vara annat) och du är väl insatt i frågorna inom området
 • Flera års erfarenhet av att leda med goda resultat och trygg i ditt ledarskap i förändring och utveckling
 • Erfarenhet av affärsmässigt och strategiskt ansvar i delvis offentligt finansierad verksamhet

Meriterande

 • Det är meriterande om du är duktig på logistik
 • Det är meriterande om du är insatt i hur idéburen verksamhet fungerar