Platsannonsbild topp
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Trebor Group AB

Trebor Group AB är ett av Nordens största specialistföretag för CitectSCADA. Vi utför allt från systemintegrationer och uppgraderingar av befintliga system till kompletta helhetslösningar. Företaget startades 1995 och idag är vi 22 heltidsanställda i Sverige som ständigt strävar efter kontinuerlig utveckling med ett mål, att ge våra kunder tillgång till den bästa teknik marknaden kan erbjuda.

Vi är innovativa och ser möjligheter för kunden. Som ett led i detta har vi utvecklat och säljer ett antal mjukvaror som förbättrar våra kunders vardag.

Trebor Group AB logo

Arbetsgivare Trebor Group AB

Region Uppsala län

Bransch Data/IT

Sista ansökningsdag 2023-02-01

Om arbetsgivaren - Trebor Group AB

Trebor Group AB är ett av Nordens största specialistföretag för CitectSCADA. Vi utför allt från systemintegrationer och uppgraderingar av befintliga system till kompletta helhetslösningar. Företaget startades 1995 och idag är vi 22 heltidsanställda i Sverige som ständigt strävar efter kontinuerlig utveckling med ett mål, att ge våra kunder tillgång till den bästa teknik marknaden kan erbjuda.

Vi är innovativa och ser möjligheter för kunden. Som ett led i detta har vi utvecklat och säljer ett antal mjukvaror som förbättrar våra kunders vardag.

Senior SCADA-ingenjör

Uppskattar du en öppen stämning, korta beslutsvägar och möjligheten att arbeta självständigt med mycket eget ansvar? Då kommer du att trivas hos oss på Trebor! Det går bra för oss och vi behöver nu förstärka med ytterligare en senior SCADA-ingenjör till vårt team i Uppsala!

Hos oss får du arbeta i nära samarbete med både stora och mindre företag. Vi gillar nära kundkontakt och den direkta feedback på våra lösningar som det medför. Vi är stolta över att ha utvecklat egna världsunika grafiska lösningar och funktioner som komplement till Citect SCADA och att vi samtidigt driver utvecklingen när det gäller SCADA-system i Norden. Vi har till exempel utvecklat och levererat SCADA-systemet till Sveriges Nationalarena, Friends Arena, en av världens mest moderna multiarenor! Du kan läsa mer om tidigare genomförda projekt här.

Om tjänsten

Som senior ingenjör på Trebor kommer du att arbeta med att utveckla våra kunders SCADA-system med nya funktioner samt arbeta i och driva integrationsprojekt inom främst fastighetsautomation. Du agerar även som mentor för våra juniora ingenjörer. Vi arbetar primärt med SCADA-systemet Citect SCADA (numera Plant SCADA) i kombination med egenutvecklade produkter och add-ons.

Tjänsten kan till viss del komma att anpassas efter egna önskemål och intresseområden. Vi ser till exempel en ökad efterfrågan på säkerhet inom SCADA-system bland våra kunder, har du kunskap och erfarenhet finns det goda möjligheter att även få arbeta inom det området. 

Några ord från en blivande kollega

 michael_isberg.jpg”På Trebor får jag verkligen nytta för alla de insikter jag har förvärvat under tidens gång. Här väntar ständigt nya utmaningar runt hörnet med nya lärdomar att inhämta och erfarenheter att uppleva. Jag är en vetskapstörstande och serviceinriktad person och här får jag utlopp för båda. Men det allra viktigaste är gemenskapen på företaget. Trots våra olika discipliner hjälps vi åt efter bästa förmåga och vi har väldigt roligt tillsammans. Jag kan helt enkelt inte önska mig mer utav Trebor annat än att vi blir fler så att vi kan utveckla varandra och denna fantastiska arbetsplats.”

 

Michael Isberg – Senior SCADA-ingenjör, Trebor

Vem söker vi?

Du som söker har en gedigen erfarenhet som SCADA-ingenjör, från att ha arbetat med CitectSCADA alternativt andra SCADA-system. I grunden har du en teknisk högskoleutbildning som ingenjör eller motsvarande. Du behärskar god svenska och engelska i både tal och skrift.

Eftersom en del av ditt arbete kommer ske på plats hos våra kunder vill vi att du är utåtriktad och har en professionell attityd. Du kommer att ha flera olika projekt på gång samtidigt och därför är det viktigt att du är flexibel, strukturerad och har en god förmåga att prioritera. Vi har högt ställda krav på kvalitet i utfört arbete och det är därför viktigt att du som person är metodisk samt har ett kvalitetstänk i allt du gör.

Vi ser gärna både kvinnliga och manliga sökande! 

Vi erbjuder

Hos oss får du ett fritt arbete med mycket eget ansvar där du planerar och strukturerar upp din egen vardag. Det finns dessutom mycket kunskap i organisationen och vi delar gärna med oss av den till dig. Vi är lyhörda för vad våra medarbetare är intresserade av och det kommer att finnas möjlighet att utvecklas inom dessa områden. För rätt person finns även möjligheter att utvecklas mot en ansvarsroll inom företaget. Vi har en familjär stämning på arbetsplatsen med högt i tak och hittar ofta på aktiviteter tillsammans även utanför jobbet. Vi erbjuder dessutom bra förmåner för våra anställda, såsom friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, halvdag i samband med röda dagar, rikskort, tjänstepension och sjukvårdsförsäkring.

Övrig information

Placeringsort för denna tjänst är Uppsala.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jobbet.se och vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Lina Haglund på 070-7772373 eller Hanna Koponen på 073-5920393.

Ansökningar behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, skicka därför in din ansökan redan idag! 

Krav

  • Gedigen erfarenhet som SCADA-ingenjör
  • Teknisk högskoleutbildning som ingenjör eller motsvarande
  • B-körkort

Meriterande

  • Erfarenhet av projektledning
  • Kunskap om Citect SCADA och dess systemstruktur
  • Erfarenhet av att arbeta i signalmässigt stora SCADA-system
  • Kunskap om PLC-system, programmering och/eller fältbussprotokoll
  • Kunskap om Ethernet-nätverk
  • Kunskap inom Windows Server operativsystem 
  • Kunskap om SQL och/eller annan databashantering