Platsannonsbild topp

Om arbetsgivaren - Trebor Group AB

Trebor Group AB är ett av Nordens största specialistföretag för CitectSCADA. Företaget startades 1995 och idag är vi 21 heltidsanställda i Sverige som ständigt strävar efter kontinuerlig utveckling med ett mål, att ge våra kunder tillgång till det bästa marknaden kan erbjuda.

Trebor Group AB logo

Arbetsgivare Trebor Group AB

Region Stockholms län

Bransch Data/IT, Tekniskt arbete

Sista ansökningsdag 2021-10-17

Om arbetsgivaren - Trebor Group AB

Trebor Group AB är ett av Nordens största specialistföretag för CitectSCADA. Företaget startades 1995 och idag är vi 21 heltidsanställda i Sverige som ständigt strävar efter kontinuerlig utveckling med ett mål, att ge våra kunder tillgång till det bästa marknaden kan erbjuda.

Senior SCADA-ingenjör till Stockholm

Uppskattar du en öppen stämning, korta beslutsvägar och möjligheten att arbeta självständigt med mycket eget ansvar? Då kommer du att trivas hos oss på Trebor! Det går bra för oss och vi behöver nu förstärka med ytterligare en senior SCADA-ingenjör till vårt team i Stockholm.

Om oss

Trebor Group AB har utvecklat och levererat SCADA-system sedan 1996. Vi utför allt från uppgraderingar av befintliga system till kompletta helhetslösningar, där vi även tar oss an angränsande områden som nätverksarkitektur och konfigurering av hårdvara. Trebor utvecklar även programvaror som är add-ons till SCADA-system eller fristående programvaror, t.ex. trafikledningssystem, integrationslösningar och belysningsstyrningssystem. Vår senaste produkt, Trebor Dali Visualizer, är ett revolutionerande belysningsstyrningssystem där vi applicerat vår erfarenhet inom grafiska system för att skapa något helt nytt på marknaden.

Om tjänsten

Som senior ingenjör på Trebor kommer du att arbeta med att utveckla våra kunders SCADA-system med nya funktioner samt arbeta i och driva integrationsprojekt inom främst fastighetsautomation. Du agerar även som mentor för våra juniora ingenjörer. Vi arbetar primärt med SCADA-systemet Citect SCADA (numera Plant SCADA) i kombination med egenutvecklade produkter och add-ons.

Tjänsten kan till viss del komma att anpassas efter egna önskemål och intresseområden. Vi ser till exempel en ökad efterfrågan på säkerhet inom SCADA-system bland våra kunder, har du kunskap och erfarenhet finns det goda möjligheter att även få arbeta inom det området. 

Vårt kontor i Stockholm växer då vi har stora och viktiga uppdragsgivare i regionen. Vårt mål är att fortsatt expandera och vi ser att teamet kontinuerligt kommer växa.

Vi är stolta över att ha utvecklat egna världsunika grafiska lösningar och funktioner som komplement till Citect SCADA och att vi samtidigt driver utvecklingen när det gäller SCADA-system i Norden. 

Vem söker vi? 

Du som söker skall ha en gedigen erfarenhet som SCADA-ingenjör och ska kunna uppge projektreferenser. Du får gärna vara utbildad automationsingenjör eller ha gått en gymnasieutbildning motsvarande 4-årig teknisk eller ha motsvarande arbetslivserfarenhet. Du behärskar god svenska och engelska i både tal och skrift.

Eftersom en del av ditt arbete kommer ske på plats hos våra kunder vill vi att du har en serviceinriktad och professionell attityd samt att du är öppen och utåtriktad. Då du kommer att ha flera olika projekt på gång samtidigt är det viktigt att du är strukturerad och gillar när det händer mycket.

Krav

 • Goda kunskaper i Citect SCADA och dess systemstruktur
 • Programmeringskunskap i CiCode
 • Erfarenhet av att arbeta i signalmässigt stora SCADA-system
 • B-körkort

Meriterande

 • Kunskap om andra SCADA-system, t.ex. iFix
 • Kunskap om kommunikations-protokoll t.ex. Modbus, OPC DA och UA, Bacnet m. fl.
 • Kunskap om PLC-system
 • Kunskap inom programmering,
  t.ex. C# och .Net-framework
 • Kunskap om nätverk - TCP/IP, DHCP, DNS, Routing o.s.v.
 • Kunskap inom Windows Server operativsystem - AD, DFS, Hyper-V, RD, RemoteApp osv
 • Kunskaper inom SQL och/eller annan databashantering
 • Erfarenhet av projektledning

Vi ser gärna både kvinnliga och manliga sökande! 

Vi erbjuder 

Hos oss får du ett fritt arbete med mycket eget ansvar där du planerar och strukturerar upp din egen vardag. Det finns dessutom mycket kunskap i organisationen och vi delar gärna med oss av den till dig. Vi är lyhörda för vad våra medarbetare är intresserade av och det kommer att finnas möjlighet att utvecklas inom dessa områden. Vi erbjuder dessutom bra förmåner för våra anställda och möjlighet till hemarbete.

Övrig information

Vi har idag kontor i Uppsala, Stockholm, Linköping, Jönköping samt Växjö. Placeringsort för denna tjänst är Stockholm, introduktionen kommer dock att ske på vårt Uppsalakontor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Ansökningar behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, skicka därför in din ansökan redan idag, dock senast den 17 oktober 2021.

 

michael_isberg.jpg”På Trebor får jag verkligen nytta för alla de insikter jag har förvärvat under tidens gång. Här väntar ständigt nya utmaningar runt hörnet med nya lärdomar att inhämta och erfarenheter att uppleva. Jag är en vetskapstörstande och serviceinriktad person och här får jag utlopp för båda. Men det allra viktigaste är gemenskapen på företaget. Trots våra olika discipliner hjälps vi åt efter bästa förmåga och vi har väldigt roligt tillsammans. Jag kan helt enkelt inte önska mig mer utav Trebor annat än att vi blir fler så att vi kan utveckla varandra och denna fantastiska arbetsplats.”

Michael Isberg – Senior SCADA-ingenjör, Trebor