Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Trebor Group AB

Trebor Group AB är ett av Nordens största specialistföretag för CitectSCADA. Företaget startades 1995 och idag är vi 21 heltidsanställda i Sverige som ständigt strävar efter kontinuerlig utveckling med ett mål, att ge våra kunder tillgång till det bästa marknaden kan erbjuda.

Trebor Group AB logo

Arbetsgivare Trebor Group AB

Region Uppsala län

Bransch Tekniskt arbete

Sista ansökningsdag 2022-01-30

Om arbetsgivaren - Trebor Group AB

Trebor Group AB är ett av Nordens största specialistföretag för CitectSCADA. Företaget startades 1995 och idag är vi 21 heltidsanställda i Sverige som ständigt strävar efter kontinuerlig utveckling med ett mål, att ge våra kunder tillgång till det bästa marknaden kan erbjuda.

Ingenjör med intresse för grafiska övervakningssystem

Är du ingenjör, antingen nyexaminerad eller med några års erfarenhet? Har du ett brett teknikintresse och strävar efter att lära dig nya saker? Då kommer du att trivas hos oss på Trebor! Det går bra för oss och vi behöver nu förstärka med ytterligare en SCADA-ingenjör till vårt team i Uppsala!

Om oss

Trebor Group AB har utvecklat och levererat SCADA-system sedan 1996. Vi utför allt från systemintegrationer och uppgraderingar av befintliga system till kompletta helhetslösningar. Vår senaste produkt, Trebor Dali Visualizer, är ett revolutionerande belysningsstyrningssystem där vi applicerat vår erfarenhet inom grafiska system för att skapa något helt nytt på marknaden.

Om tjänsten

Som SCADA-ingenjör på Trebor kommer du arbeta med att utveckla våra kunders SCADA-system med nya funktioner samt arbeta i integrationsprojekt inom främst fastighetsautomation. Vi arbetar primärt med SCADA-systemet Citect SCADA (numera Plant SCADA) i kombination med egenutvecklade produkter och add-ons. 

På Trebor är SCADA-ingenjörer även projektledare. Det finns stora möjligheter att utvecklas i yrkesrollen och ta sig an både större och mer komplexa projekt desto mer kunskap du samlar på dig. Vi är till exempel mycket stolta över att ha utvecklat och levererat SCADA-systemet till Sveriges Nationalarena, Friends Arena, en av världens mest moderna multiarenor! Vill du läsa mer om några av våra tidigare projekt kan du göra det här. 

Tjänsten kan till viss del komma att anpassas efter egna önskemål och intresseområden. Vi ser till exempel en ökad efterfrågan inom IT-säkerhet runt SCADA-system bland våra kunder, har du kunskap och erfarenhet finns det goda möjligheter att även få arbeta inom det området. Det kommer också finnas möjlighet att jobba med andra teknikområden än SCADA, t.ex. fastighetsrelaterad IT och belysningsstyrning.

Annonsbild"Jag började på Trebor direkt efter skolan, där jag pluggade automationsingenjör, och har idag en roll som SCADA-ingenjör med projektledaransvar. Det bästa med Trebor är att man alltid får nya utmaningar om man ber om dem. Om man vill ha mer ansvar eller en ny arbetsuppgift så får man alltid möjligheten att försöka och det finns bra karriärmöjligheter.

Det finns mycket kunskap i företaget och det finns alltid  hjälp att få. Det är lätt att prata med chefer. Alla känns mer som kollegor än som anställd och chef. Ingen tydlig känsla av hierarki utan alla känns mer som jämbördiga kollegor. Vi har även kul både på, och utanför, jobbet. Innan pandemin var vi årligen på en konferensresa, körde regelbundet AW m.m." 

- Markus Johansson, SCADA-Ingenjör på Trebor sedan 2014

Vem söker vi? 

Du har en teknisk högskoleutbildning som ingenjör eller motsvarande, alternativt automationsingenjör motsvarande YH-nivå. Du behärskar svenska flytande och engelska mycket bra i både tal och skrift. B-körkort är ett krav. 

Tjänsten kräver ingen tidigare erfarenhet av SCADA-system då du får en gedigen internutbildning i de system och arbetsmetoder vi nyttjar. För att lyckas krävs dock att du har ett gediget och brett teknikintresse samt lätt för att lära dig nya saker. Kunskaper inom IT, nätverk och programmering ger bra grundförutsättningar.

Eftersom en del av ditt arbete kommer ske på plats hos våra kunder vill vi att du har en serviceinriktad och professionell attityd samt att du är öppen och utåtriktad. Du kommer att ha flera olika projekt på gång samtidigt och därför är det viktigt att du är strukturerad och gillar när det händer mycket. Vi har högt ställda krav på kvalitet i utfört arbete och det är därför viktigt att du som person är organiserad och metodisk, samt har ett kvalitetstänk i allt du gör.

Vi ser gärna både kvinnliga och manliga sökande! 

Vi erbjuder 

Hos oss får du ett fritt arbete med mycket eget ansvar där du planerar och strukturerar upp din egen vardag. Det finns dessutom mycket kunskap i organisationen och vi delar gärna med oss av den till dig. Vi är lyhörda för vad våra medarbetare är intresserade av och det kommer finnas möjlighet att utvecklas inom dessa områden. Vi erbjuder dessutom bra förmåner för våra anställda, såsom friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, rikskort, tjänstepension och sjukvårdsförsäkring.

Vi har en familjär stämning på arbetsplatsen med högt i tak och hittar ofta på aktiviteter tillsammans även utanför jobbet.

Övrig information

Placeringsort för denna tjänst är Uppsala.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jobbet.se och vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Lina Haglund på 070-7772373. 

Ansökningar behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, skicka därför in din ansökan redan idag, dock senast den 30 januari 2022.

Krav

 • Teknisk högskoleutbildning som ingenjör eller automationsingenjör på YH-nivå
 • Hög datorvana och intresse
 • Flytande svenska och mycket goda kunskaper i engelska.
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av SCADA-system
 • Kunskap om PLC-system
 • Kunskap inom programmering
 • Kunskap om nätverk - TCP/IP, DHCP, DNS, Routing osv
 • Kunskap inom Windows Server operativsystem - AD, DFS, Hyper-V, RD, RemoteApp osv
 • Kunskaper inom SQL och/eller annan databashantering
 • Erfarenhet av projektledning