Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - STUNS

STUNS - Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle, driver projekt i skärningspunkten mellan universitet, näringsliv och offentliga organisationer. Som ledande mötesplats och samverkansplattform med deltagande från alla samhällssektorer, gör STUNS plats för nya idéer och initiativ som stärker stadens och regionens konkurrenskraft och hållbara tillväxt.

STUNS logo

Arbetsgivare STUNS

Region Uppsala län

Bransch Administration, ekonomi, juridik, Naturvetenskapligt arbete

Sista ansökningsdag 2023-08-27

Om arbetsgivaren - STUNS

STUNS - Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle, driver projekt i skärningspunkten mellan universitet, näringsliv och offentliga organisationer. Som ledande mötesplats och samverkansplattform med deltagande från alla samhällssektorer, gör STUNS plats för nya idéer och initiativ som stärker stadens och regionens konkurrenskraft och hållbara tillväxt.

Projektledare

STUNS Energis projekt ska bidra till att göra Uppsalaområdet till en ledande nod för samverkan inom energi- och hållbarhetsområdet. Nu behöver vi förstärka vår verksamhet med en projektledare!

Arbetsuppgifter

STUNS Energi är ett verksamhetsområde inom STUNS. Målet är att sammanföra aktörer från näringslivet, universiteten i Uppsala och Uppsalaregionens offentliga organisationer i gemensamma innovations- och utvecklingsprojekt inom hållbarhetsområdet.

Bland annat bedriver STUNS Energi i nära samarbete med STUNS stiftare projekt där vi matchar innovativa tjänster och ny teknik med utvalda referenskunder, bidrar till att testa nya tillvägagångssätt för att uppnå snabbare utsläppsminskningar i städer och på landsbygd, och främjar framtagande av nya lösningar inom cirkulär ekonomi, exempelvis återbruk. Vi anordnar även olika events för att stärka kontakten mellan forskare, studenter, innovatörer och marknaden inom energi- och hållbarhetsområdet.

Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta projektledning och utveckling av existerande projekt, initiering av nya projekt, samt arbete med att vidareutveckla STUNS Energis kontaktnät. Du kommer att ges goda möjligheter till utformning av projektens genomförande samt utformning av din roll i teamet - allt baserat på din personlighet, profil och dina drivkrafter.

Din profil

Vi tror att din förmåga att initiera och utveckla relationer är central för arbetet och vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du gillar att den ena dagen inte är den andra lik, och är skicklig på att skapa och leda dialoger mellan personer med vitt skilda bakgrunder. Du är modig, lyhörd och bra på att inkludera andras perspektiv. Du driver förändring med handling istället för med ord och har mycket god initiativförmåga. Intresse för innovations- och hållbarhetsfrågor är viktiga för rollen, liksom intresse för operativ samverkan mellan akademi, näringsliv och samhälle.

Ett krav är att du har eftergymnasial utbildning omfattande minst tre år inom humaniora, samhällsvetenskap eller teknik/naturvetenskap. Du har även erfarenhet av att arbeta relationsskapande, tex från engagemang i organisationer och föreningsliv. Du har goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Vi tror att du är i början av ditt yrkesliv och ställer därför inga krav på arbetslivserfarenhet.

Att arbeta hos oss

STUNS, Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle, grundades 1983. Idag arbetar cirka 20 personer på STUNS. Verksamheten är uppbygg kring projekt med fokus på innovation, affärsutveckling och beteendefrågor inom forskning, kommunal verksamhet samt näringsliv och STUNS Energi är ett av stiftelsens fokusområden. Hos oss kommer du att arbeta i en mycket innovativ och kreativ miljö med varierande arbetsuppgifter och med breda kontaktytor mot akademi, näringsliv och samhälle. Vi sitter i ljusa, öppna lokaler i nybyggda Hubben i Uppsala Science Park, och delar kontor med olika aktörer i Uppsalas innovationsstödssystem.

Mer information om oss finns på energi.stuns.se och stuns.se, där du kan läsa mer om våra funktioner, styrande principer och värdegrund.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi ser gärna att du i din ansökan framförallt berättar om dina drivkrafter och din förmåga att initiera och utveckla relationer.

Rekryteringen sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Frågor besvaras av Hans Nyhlén, verksamhetsansvarig, tel 0709-725044 som finns tillgänglig from den 7aug.

Krav

  • Eftergymnasial utbildning omfattande minst tre år inom humaniora, samhällsvetenskap eller teknik/naturvetenskap
  • Intresse för innovation och miljö- och hållbarhetsfrågor
  • Erfarenhet av relationsskapande arbete
  • Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift