Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - ScandiNova Systems AB

Scandinova Systems AB är ett Uppsalabaserat teknikföretag, som är världsledande inom utveckling och produktion av pulsade högspänningsaggregat, så kallade modulatorer. Aggregaten har en nyckelfunktion inom olika typer av användningsområden, tex vetenskaplig forskning, cancerbehandling och industriröntgen. Mer än 95% exporteras utomlands till bl a USA, Kina, Indien, Japan och Europa. Bland företagets kunder kan nämnas Varian Medical Systems, Elekta, Cern och MaxIV i Lund. Företaget har idag ca 100 anställda och expanderar kraftigt. Huvudägare är Industrifonden, Bure Equity AB och SEB Venture Capital.

ScandiNova Systems AB logo

Arbetsgivare ScandiNova Systems AB

Region Uppsala län

Bransch Tekniskt arbete

Sista ansökningsdag 2022-01-30

Om arbetsgivaren - ScandiNova Systems AB

Scandinova Systems AB är ett Uppsalabaserat teknikföretag, som är världsledande inom utveckling och produktion av pulsade högspänningsaggregat, så kallade modulatorer. Aggregaten har en nyckelfunktion inom olika typer av användningsområden, tex vetenskaplig forskning, cancerbehandling och industriröntgen. Mer än 95% exporteras utomlands till bl a USA, Kina, Indien, Japan och Europa. Bland företagets kunder kan nämnas Varian Medical Systems, Elekta, Cern och MaxIV i Lund. Företaget har idag ca 100 anställda och expanderar kraftigt. Huvudägare är Industrifonden, Bure Equity AB och SEB Venture Capital.

QA-ingenjör

ScandiNova expanderar kraftigt och behöver nu stärka organisationen med en QA-ingenjör för placering i Uppsala, Östra Fyrislund, där vi under 2020 flyttade in i helt nya lokaler.

Vi söker nu en QA-ingenjör med ett brinnande intresse för elektronik och god förståelse för kundernas krav på kvalitet. För rätt person är tjänsten utvecklande och möjligheten att påverka är stor. Ett plus är om du har erfarenhet av att arbeta med kretskort.

ScandiNovas QA-team består idag av fyra personer vars huvuduppgift är att se till att bolagets processer säkerställer att felfria produkter levereras till kund. ScandiNovas kunder finns inom segmenten Science, Industry och Medtech. Kundernas krav varierar inom dessa olika områden, men gemensamt för alla är att de har höga krav på god kvalitet.

Som QA-ingenjör arbetar du externt med daglig kontakt med både kunder och leverantörer och internt inom hela organisationen. Du hanterar avvikelser, utreder orsaken och kommer med förbättringsförslag. Då produkten innehåller avancerad elektronik är det viktigt att du har god teknisk förståelse inom elektronik och att du tycker om att hitta lösningar och se resultat.

Dina ansvarsområden

 • Hantera avvikelser, från registrering till grundorsaksanalys, både vad gäller leverantörs- kund- och internavvikelser.
 • Se möjligheter till förbättring både vad gäller produkternas design och bolagets produktionsmetoder.
 • Delta vid kundbesök och revisioner, lyssna och förstå kundernas behov.
 • Delta vid leverantörsbesök med fokus på QA.
 • Delta i och verka för bolagets arbete med ständiga förbättringar, tex i olika förbättringsprojekt.
 • Utveckla och upprätthålla företagets kvalitetsledningssystem samt följa upp bland annat genom interna revisioner. Informera personalen om gällande rutiner och följa upp att de efterlevs.
 • Delta vid externa revisioner enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015 och ETL.

Din kompetens och personlighet

Kompetenskrav:

 • Högskoleutbildning i elektronik.
 • Ett brinnande intresse för teknik och god förståelse för kvalitet.
 • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Meriterande kunskaper:

 • Erfarenhet av kretskortsdesign eller kretskortstillverkning.
 • Erfarenhet av kvalitets- och förbättringsarbete.
 • Erfarenhet av arbete med ledningssystem.
 • Erfarenhet av interna och externa revisioner.
 • Erfarenhet av ETL-märkning av produkter.

Vem är du som person:

 • Som person har du ett personligt engagemang och god förmåga att självständigt och effektivt driva ditt arbete framåt. Du har en serviceinriktad attityd, känsla för rätt kvalitet och ett välutvecklat ordningssinne. Du är analytisk, lyhörd och samarbetsinriktad.  Du har lätt att kommunicera med andra människor och gillar att arbeta i en organisation som är i en kraftig tillväxtfas där man ständigt arbetar med förbättringar, både när det gäller produkter, utveckling och projekt.

Naturligtvis delar du också ScandiNovas tre värdeord - Innovation, Samarbete och Noggrannhet.

Att arbeta på ScandiNova

Hos oss på ScandiNova får du arbeta med avancerad, världsledande teknik, spännande projekt och passionerade kollegor och kunder.  Vi började vår resa som ett källarföretag byggt på en innovativ idé. Idag har vi växt till ett stabilt, medelstort internationellt företag med 100 engagerade medarbetare. Världen är vårt arbetsfält – Uppsala är vår hemmabas.

Vi är bara i början på vår tillväxtresa. Vår teknik sätter standard på marknaden och vi växer löpande in på nya spännande applikationsområden. Cancerbehandling genom radioterapi är vårt största segment med kunder som Varian Medical Systems och Elekta, de två dominanterna på marknaden. Vetenskaplig forskning är ett annat stort segment, och där jobbar vi sedan flera år tillbaka med CERN, världens ledande forskningsinstitut. Ett förtroende vi är mäkta stolta över! Men vår teknik stannar inte där, vi gör löpande insteg på nya områden så som radar, röntgen av gods och livsmedelshantering.  Vi är stolta över att kunna bidra till våra kunders framgångar och samtidigt bidra till nya framsteg inom viktiga områden.

Innovation är fortfarande något som präglar vårt företag. Vi skapades på en unik idé och vi fortsätter att sträva efter att alltid ligga i framkant. Inte minst genom vårt spetsgäng på utvecklingsavdelningen. Men vi strävar även efter att vara bäst när det gäller kundkännedom, hållbarhet, processer, noggrannhet och effektivitet. Något som våra kunder kräver! Därför behöver vi nya medarbetare med kompetens och kvaliteter inom en mängd områden.

Det viktigaste är att alltid trivas och ha kul på jobbet. Fredagsfika och en pingisturnering är minst lika viktiga för vår framgång. Vi har en ”familjär” kultur där vi bryr oss om varandra och respekterar varandras åsikter och där du alltid är välkommen att säga vad du tycker och tänker. Vi vill även att du ska kunna fortsätta utvecklas och hitta nya utmaningar. Gillar du att resa och träffa kunder, vill du ta en ledande roll eller vill du bli företagets skarpaste hjärna inom någon del av vårt erbjudande?

I takt med att vi växer skapas hela tiden nya möjligheter - Vill du hänga med på vår resa? Är du vår nya stjärna?

Ansökan och mer information

Eftersom vi tycker att mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet, så välkomnar vi att såväl män som kvinnor, ung som äldre och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund söker våra tjänster.

För ytterligare information om tjänsten och företaget se www.scandinovasystems.com eller kontakta Ulrika Sundén, QA-manager, ulrika.sunden@scandinovasystems.com.

Observera att vi inte tar emot några ansökningar via mail utan endast via länk i annonsen.

Urval sker löpande med sista ansökan 30 januari.