Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - ScandiNova Systems AB

Scandinova Systems AB är ett Uppsalabaserat teknikföretag, som är världsledande inom utveckling och produktion av pulsade högspänningsaggregat, så kallade modulatorer. Aggregaten har en nyckelfunktion inom olika typer av användningsområden, tex vetenskaplig forskning, cancerbehandling och industriröntgen. Mer än 95% exporteras utomlands till bl a USA, Kina, Indien, Japan och Europa. Bland företagets kunder kan nämnas Varian Medical Systems, Elekta, Cern och MaxIV i Lund. Företaget har idag ca 120 anställda och expanderar kraftigt. Huvudägare är Industrifonden, Bure Equity AB och SEB Venture Capital.

ScandiNova Systems AB logo

Arbetsgivare ScandiNova Systems AB

Region Uppsala län

Bransch Tekniskt arbete

Sista ansökningsdag 2022-02-28

Om arbetsgivaren - ScandiNova Systems AB

Scandinova Systems AB är ett Uppsalabaserat teknikföretag, som är världsledande inom utveckling och produktion av pulsade högspänningsaggregat, så kallade modulatorer. Aggregaten har en nyckelfunktion inom olika typer av användningsområden, tex vetenskaplig forskning, cancerbehandling och industriröntgen. Mer än 95% exporteras utomlands till bl a USA, Kina, Indien, Japan och Europa. Bland företagets kunder kan nämnas Varian Medical Systems, Elekta, Cern och MaxIV i Lund. Företaget har idag ca 120 anställda och expanderar kraftigt. Huvudägare är Industrifonden, Bure Equity AB och SEB Venture Capital.

Project Manager

ScandiNova Systems expanderar kraftigt och behöver nu stärka organisationen med en Projekt Manager för placering i Uppsala, Östra Fyrislund, där vi under 2020 flyttade in i helt nya lokaler.

Dina ansvarsområden

Om rollen:

Som Project Manager blir du en nyckelperson i arbetet med att säkerställa en effektiv snabbt växande produktion med hög kvalitet. Ditt uppdrag är att leda arbetet med leverans av kundanpassade system. Du ansvarar för alla aktiviteter i  leveranskedjan samtidigt som du ser till att kunderna får bästa möjliga upplevelse när de gör affärer med oss.

Du kommer arbeta i en central roll med nära samarbete med Sälj, Produktion, Supply Chain och Produktionsteknik för att säkerställa effektiv och kvalitativ leverans. En annan viktig del i ditt arbete är att skapa en god och långsiktig relation med våra befintliga och nya kunder genom att supportera dem löpande genom hela leveranskedjan och säkerställa kontinuerlig dialog kring diverse frågeställningar och övrig samordning som krävs.

Ditt ansvar:

  • Ansvara för att koordinera interna aktiviteter med syfte att säkerställa kvalitativa och effektiva leveranser av kundspecifika system.
  • Supportera våra kunder med löpande information och underlag enligt behov inklusive samordning av FAT, SAT och Installation.
  • Rapportera av status pågående leveranser för intressenter både internt och externt.
  • Bevaka ordererkännanden, leveransbevakning och leveransutvärdering.
  • Ansvara för uppföljning av genomförda leveranser i syfte att fortsätta utveckla våra processer.

Din bakgrund:

  • Du har en ingenjörsutbildning eller annan teknisk bakgrund och har arbetat i en liknade roll tidigare.
  • Du har erfarenhet av aktivitets eller projektledning inklusive resursplanering.
  • Du har god förmåga att skriva och tala fackteknisk engelska och svenska obehindrat.
  • Du har god datorvana. Kunskaper i Monitor är meriterande.

Vem är du som person:

Som person har du ett personligt engagemang och god förmåga att effektivt driva ditt arbete och dina leveranser framåt. Du är analytisk, lyhörd och samarbetsinriktad.  Du har lätt att kommunicera med andra människor och gillar att arbeta i en organisation som är i en kraftig tillväxtfas där man ständigt arbetar med förbättringar, både när det gäller produkter, utveckling och projekt.

Naturligtvis delar du också ScandiNovas tre värdeord- Innovation, Samarbete och Noggrannhet.

Att arbeta på ScandiNova

Hos oss på ScandiNova får du arbeta med avancerad, världsledande teknik, spännande projekt och passionerade kollegor och kunder.  Vi började vår resa som ett källarföretag byggt på en innovativ idé. Idag har vi växt till ett stabilt, medelstort internationellt företag med 100 engagerade medarbetare. Världen är vårt arbetsfält – Uppsala är vår hemmabas.

Vi är bara i början på vår tillväxtresa. Vår teknik sätter standard på marknaden och vi växer löpande in på nya spännande applikationsområden. Cancerbehandling genom radioterapi är vårt största segment med kunder som Varian Medical Systems och Elekta, de två dominanterna på marknaden. Vetenskaplig forskning är ett annat stort segment, och där jobbar vi sedan flera år tillbaka med CERN, världens ledande forskningsinstitut. Ett förtroende vi är mäkta stolta över! Men vår teknik stannar inte där, vi gör löpande insteg på nya områden så som radar, röntgen av gods och livsmedelshantering.  Vi är stolta över att kunna bidra till våra kunders framgångar och samtidigt bidra till nya framsteg inom viktiga områden.

Innovation är fortfarande något som präglar vårt företag. Vi skapades på en unik idé och vi fortsätter att sträva efter att alltid ligga i framkant. Inte minst genom vårt spetsgäng på utvecklingsavdelningen. Men vi strävar även efter att vara bäst när det gäller kundkännedom, hållbarhet, processer, noggrannhet och effektivitet. Något som våra kunder kräver! Därför behöver vi nya medarbetare med kompetens och kvaliteter inom en mängd områden.

Det viktigaste är att alltid trivas och ha kul på jobbet. Fredagsfika och en pingisturnering är minst lika viktiga för vår framgång. Vi har en ”familjär” kultur där vi bryr oss om varandra och respekterar varandras åsikter och där du alltid är välkommen att säga vad du tycker och tänker. Vi vill även att du ska kunna fortsätta utvecklas och hitta nya utmaningar. Gillar du att resa och träffa kunder, vill du ta en ledande roll eller vill du bli företagets skarpaste hjärna inom någon del av vårt erbjudande?

I takt med att vi växer skapas hela tiden nya möjligheter - Vill du hänga med på vår resa? Är du vår nya stjärna?

Ansökan och mer information

Eftersom vi tycker att mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet, så välkomnar vi att såväl män som kvinnor, ung som äldre och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund söker våra tjänster.

För ytterligare information om tjänsten och företaget se www.scandinovasystems.com eller kontakta Helena Åsbrink, COO helena.asbrink@scandinovasystems.com.

Observera att vi inte tar emot några ansökningar via mail utan endast via länk i annonsen.

Urval sker löpande med sista ansökan 28 februari.