Sista ansökningsdag har passerat
Diakonistiftelsen Samariterhemmet logo

Arbetsgivare Diakonistiftelsen Samariterhemmet

Region Uppsala län

Bransch Hälso- och sjukvård

Sista ansökningsdag 2021-01-04

Leg arbetsterapeut till idéburen organisation

Samariterhemmet Vård och Omsorg -
Demensboendet Ebbagården och Samariterhemmet  hemvård

Vi söker en leg arbetsterapeut på deltid. Anställningen sträcker sig fram till 31 augusti 2021 med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde efter överenskommelse.

Samariterhemmets kännetecken på god vård och omsorg är Hopp och livsglädje, Värdighet, Gemenskap, Helhet och Service.

Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Samariterhemmet erbjuder äldre och personer med funktionsvariation, vård och omsorg av hög kvalitet genom en personlig och målinriktad organisation. Vår verksamhet är värdegrundsbaserad. Vi står Svenska kyrkan nära och vi strävar efter att möta våra vårdtagares existentiella behov. Demensenheterna är Silviacertifierade sedan våren 2017. Vi strävar aktivt efter att ge de äldre en meningsfull tillvaro och arbetar utifrån ett väl utarbetat aktivitetskoncept.

Om tjänsten

I arbetet ingår sedvanliga arbetsterapeutsuppgifter.

I rollen som arbetsterapeut ingår du i det tvärprofessionella teamet kring våra boende. Du kommer att arbeta i nära samarbete med sjukgymnast och sjuksköterskor. Du handleder omvårdnadspersonal i ett funktionsbevarande arbetssätt och är med och skapar en meningsfull och aktiv vardag för de äldre. På ett ansvarsfullt sätt ger du god omvårdnad, hälso- och sjukvård. Du har ett flexibelt arbetssätt, bra bemötande och lätt för att samarbeta med andra aktörer. Du fungerar som kunskapsförmedlare i mötet med övrig omvårdnadspersonal och anhöriga.

Kvalifikationer

Leg arbetsterapeut, gärna med erfarenhet av demensvård och rehabilitering i hemmet. Vi ser gärna att du har kunskaper inom IT- systemen Safedoc, Prator, Senior Alert och BPSD.

Upplysningar om tjänsten

Verksamhetschef Vård och omsorg, Marie Simas Nordberg 073-027 57 87

marie.simas@samariterhemmet.se

Krav

  • Legitemerad arbetsterapeut

Meriterande

  • Erfarenhet av demensvård och rehabilitering i hemmet
  • Kunskaper inom IT- systemen Safedoc, Prator, Senior Alert och BPSD.