Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 250 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Resurscentrum logo

Arbetsgivare Resurscentrum

Region Uppsala län

Bransch Data/IT

Sista ansökningsdag 2021-05-09

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 250 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Teknisk förvaltare

Brinner du för förvaltning, struktur samt ordning och reda? Vill du arbeta tillsammans med härliga kollegor inom IT på Region Uppsala Resurscentrum? Vi söker dig som är tekniskt kunnig, kommunikativ, organiserad och har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom teknik-, logistik- eller industribranschen.

Som Teknisk förvaltare kommer du att arbeta med Region Uppsalas dataförbindelser och förvaltning på IT-centrum där du fungerar som spindeln i nätet internt och arbetar nära ansvarig chef. Vi söker dig som vill vara med och bidra till den fortsatta utvecklingen av IT-centrum som arbetsplats.

Inom hela IT-centrum är det ca 160 medarbetare där du ingår i gruppen Datacentrum bestående av 15 medarbetare.

Om jobbet

Den största delen av tjänsten innefattas av teknisk förvaltning av Region Uppsalas dataförbindelser. Några av dina arbetsuppgifter som ingår:

 • Samarbeta och stötta de olika verksamheter och förvaltningar som utnyttjar Regionens dataförbindelser. Detta innebär även stöd till Upphandlingsenheten såväl som IT-tekniker och fastighetsförvaltning
 • Underhålla och teckna nya avtal gällande förbindelser genom att följa upphandlingsprocessen. Annan teknisk administration ingår också.
 • Arbeta med avtal och dokumentation i Region Uppsalas ärendehanteringssystem
 • Ha kontakt med kunder och leverantörer
 • Hålla god översikt över dataförbindelser och ansvara över att rapportera direkt till chef

Din profil

Du har framförallt erfarenhet av teknisk förvaltning och har en hög teknisk kunskap inom IT-infrastruktur samt är van att ha kontakt med externa tekniska leverantörer och tekniker på IT-avdelningar. Du är duktig på att analysera och strukturera.

Du bör ha några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna med bakgrund inom nätverkslösningar. Som person är du väldigt ordningsam och noggrann och du arbetar effektivt även under en ibland hög arbetsbelastning. Du har en god kommunikationsförmåga och behärskar svenska och engelska flytande. Du har mycket goda kunskaper i Excel. B-körkort är ett krav.

För att trivas i rollen som Teknisk förvaltare tror vi att du har högskoleutbildning inom relevant område alternativt annan utbildning och erfarenhet som kan anses likvärdig. Det är meriterande om du har arbetat i en större komplex organisation.

Du tycker det är inspirerande att arbeta i ett team men samtidigt klarar du att utföra uppdrag på egen hand. Du gillar att arbeta i en koordinerande roll, är flexibel och har en positiv inställning. Du har lätt att förstå och se flödet i en avtalsprocess. Du har ett stort tekniskt intresse och har god förmåga i att samarbeta med andra människor. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Annat viktigt att veta

Tjänsten är på heltid tillsvidare.

Sista ansökningsdag för denna tjänst är 9 maj, men urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. 

Eventuella frågor besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Sofie Skaränger, sofie.skaranger@jobbet.se  

Välkommen med din ansökan!

Krav

 • Högskoleutbildning alt annan utbildning och erfarenhet som kan anses likvärdig
 • Erfarenhet av teknisk förvaltning
 • Teknisk kunskap inom IT-infrastruktur
 • God svenska och engelska i tal och skrift
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • B-körkort

Meriterande

 • Arbetat i större komplex organisation