Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 250 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Resurscentrum logo

Arbetsgivare Resurscentrum

Region Uppsala län

Bransch Data/IT

Sista ansökningsdag 2022-01-09

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 250 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Systemtekniker

Är du en duktig systemtekniker som också har intresse för projektledning och dokumentation? Då är du kanske den vi söker till en självständig roll som systemtekniker hos oss!

Om oss

IT-Centrum består av de fyra avdelningarna IT Drift, IT teknisk plattform, IT Support, och IT Verksamhetsstöd. Totalt arbetar ca 170 medarbetare med att stötta Region Uppsalas samtliga förvaltningar med allt från användarsupport och drift till arkitektur, projektledning och systemförvaltning. IT-Centrums ledning består av enhetschef, fyra avdelningschefer och 11 gruppchefer.

Nu söker vi dig som vill ta rollen som systemtekniker i gruppen System- och Serverdrift inom IT Drift. Bland de system som vi arbetar med finns allt från administrativa system till vårdsystem. Region Uppsala arbetar enligt förvaltningsmodellen PM3. 

Vår miljö och din roll

Inom Region Uppsala använder vi primärt operativsystemen Windows Server och RedHat, Microsoft SQL Server som databashanterare samt en Windows-baserad klientmiljö. Verksamheten täcker in hela länet med datanät som spänner från Bålsta till Skutskär och baseras i huvudsak på produkter från Cisco. I arbetsgruppen ingår idag 19 medarbetare varav 13 systemtekniker.

Som systemtekniker kommer du att ha ett särskilt ansvar för ett eller flera system. Vissa är större och kräver mycket uppmärksamhet, andra är mindre. Utöver de tekniska uppgifterna innebär rollen också många kontakter med både kollegor inom IT-C:s övriga avdelningar och våra uppdragsgivares verksamheter.

Du kommer att arbeta med:

 • Underhålla systemen tekniskt
 • Vara ett stöd till och arbeta nära med systemens förvaltningsorganisation
 • Övervaka, felsöka och avhjälpa fel
 • Ta fram och underhålla dokumentation
 • Delta som systemtekniskt specialiststöd i projekt
 • Ha kontinuerlig kontakt med verksamheten och dess leverantörer

Vilka arbetsuppgifter du har från dag till dag är beroende på vem du är och vilka erfarenheter du har med dig.

Din bakgrund

Du har flerårig erfarenhet från en liknande roll. Erfarenhet från IT inom hälso- och sjukvård är önskvärt och erfarenhet från medicinteknisk verksamhet inom vården eller privata sektorn är meriterande. Din utbildning inom IT är på lägst gymnasienivå. Högre utbildning eller motsvarande är önskvärt. 

Du har mycket goda kunskaper om Microsoft Windows Server och SQL. Kunskaper inom Linux, främst Red Hat är meriterande. Din svenska är mycket god och du uttrycker dig även väl på engelska, i såväl tal som skrift. 

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och vänder oss till dig som är noggrann, lösningsinriktad, kvalitetstänkande och ser det som positivt att samarbeta med andra kompetenser inom IT-området. Systemen vi underhåller och supporterar har mycket höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet varför du förväntas jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet. Förståelse för verksamheten och en ödmjuk inställning är viktiga egenskaper. Du är van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn. Samarbete över avdelnings- och gruppgränser är en självklarhet och vi ser att du som person är kvalitetsmedveten samt service- och lösningsinriktad.

Vill du veta mer?

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av Rekryteringskonsult Anna Nord på 018- 470 71 12.

Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel: 018-611 00 00.

Övrig information

Hos oss får du också anställningsförmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Tjänsten är på heltid tillsvidare med sex månaders provanställning.

Rekryteringen sker löpande och du är varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Krav

 • IT-utbildning på lägst gymnasienivå
 • Minst 2-3 års relevant arbetslivserfarenhet
 • Mycket goda kunskaper om Microsoft Windows Server och SQL
 • Mycket god svenska i tal och skrift
 • God engelska

Meriterande

 • Högre utbildning eller motsvarande
 • Erfarenhet från IT inom hälso- och sjukvård
 • Erfarenhet från medicinteknisk verksamhet inom vården eller privata sektor
 • Kunskaper inom Linux, främst Red Hat