Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 250 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Resurscentrum logo

Arbetsgivare Resurscentrum

Region Uppsala län

Bransch Data/IT

Sista ansökningsdag 2022-06-06

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 250 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Systemtekniker Journalsystem

IT stödet är idag en viktig del av Region Uppsalas verksamhet. Inom IT-centrum blir du kollega med drygt 170 engagerade medarbetare vars kompetens spänner över ett systems hela livscykel. Du kommer att ingå i en grupp av duktiga arbetskamrater inom avdelningen IT Drift. 

Då vi utökar antalet tjänster söker vi nu en junior eller senior systemtekniker till vårt team som ansvarar för regionens patientjournalsystem Cosmic.

Vår miljö 

Inom Region Uppsalas använder vi primärt Microsoft SQL Server som databashanterare. Verksamheten täcker in hela länet med datanät som spänner från Bålsta till Skutskär och baseras i huvudsak på produkter från Cisco. På serversidan arbetar vi primärt med operativsystemen Windows Server men även Linux. Vi arbetar huvudsakligen i en Windowsbaserad klientmiljö.

Din roll 

Som Systemtekniker hos oss får du en bred roll med varierade arbetsuppgifter. I arbetet ingår att:

  • Utföra installationer och underhåll
  • Övervaka, felsöka och avhjälpa fel
  • Ta fram och underhålla dokumentation
  • Ha kontakt med kunder och leverantörer

Beredskap kommer att ingå i tjänsten var 6e vecka.

Det finns goda möjligheter att utvecklas i din roll.

Din bakgrund

Vi söker nu dig med flera års erfarenhet som server- eller systemtekniker eller dig som är mer oerfaren, men med ett intresse av att lära dig.

Du har goda kunskaper om Microsoft Windows Server och känner dig mogen att arbeta i en enterprisemiljö. Har du grundläggande kunskaper inom Powershell är det starkt meriterande.

Din svenska är mycket god och du uttrycker dig även väl på engelska i såväl tal som skrift. 

Personliga egenskaper

Systemen vi underhåller och supporterar har höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet varför du förväntas jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet. Förståelse för verksamheten och en ödmjuk inställning är viktiga egenskaper.

Du är van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn. Samarbete över avdelnings- och gruppgränser är en självklarhet och vi ser att du som person är kvalitetsmedveten samt service- och lösningsinriktad.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Övrig information

Tjänsten är heltid med tillsvidareanställning. Beredskap ingår. 

IT-Centrum har idag lokaler inom Akademiska sjukhusets område. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här. 

Din ansökan vill vi ha senast den 6 juni 2022. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske före sista ansökningsdag.

Ev frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Eva Gryding, 072-445 13 39. Fackliga representanter nås via Region Uppsala växel, 018-611 00 00. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Krav

  • Flers års erfarenhet som server- och systemtekniker eller 
  • Något års erfarenhet som server- och systemtekniker och stort intresse att lära sig mer
  • Kunskaper inom Microsoft  Windows Server
  • Mycket god svenska i såväl tal som skrift
  • God engelska i såväl tal som skrift

Meriterande

  • Kunskaper om Powershell