Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Resurscentrum logo

Arbetsgivare Resurscentrum

Region Uppsala län

Bransch Data/IT

Sista ansökningsdag 2021-08-23

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Servertekniker IT Drift

Resurscentrum, Region Uppsala, består av de fyra avdelningarna IT Drift, IT teknisk plattform, IT Support, och IT Verksamhetsstöd. Totalt arbetar ca 170 medarbetare med att stötta Region Uppsalas samtliga förvaltningar med allt från användarsupport och drift till arkitektur, projektledning och systemförvaltning. IT-Centrums ledning består av Enhetschef, fyra avdelningschefer och 11 gruppchefer.

Inom Resurscentrum använder vi primärt Microsoft SQL Server som databashanterare. Verksamheten täcker in hela länet med datanät som spänner från Bålsta till Skutskär och baseras i huvudsak på produkter från Cisco. På lagringssidan har vi lösningar från HP och IBM. På serversidan arbetar vi primärt med operativsystemen Windows Server men även Linux. Vi arbetar huvudsakligen i en Windowsbaserad klientmiljö. Region Uppsala arbetar enligt förvaltningsmodellen PM3. 

Gruppen System- och Serverdrift inom IT Drift består av 19 medarbetare varav sex är servertekniker som hand har de ca 1 400 servrar merparten av dem virtuella. Bland de system som vi arbetar med finns allt från administrativa system till t ex vårdsystem.

Nu söker vi dig som vill ta rollen som servertekniker.

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta med att:

 • Övervaka servermiljön i SCOM
 • Göra installationer
 • Felsöka och avhjälpa fel
 • Delta i projekt som serverspecialist
 • Samarbeta med kollegor på övriga avdelningar och leverantörer

Din bakgrund

Du har IT-utbildning på lägst gymnasienivå samt ett par års relevant arbetslivserfarenhet. Kunskaper i aktuella versioner av Windows Server är ett krav. Grundläggande kunskaper inom Linux (Redhat) server liksom erfarenhet av VMware är meriterande.

Din svenska är mycket god och du uttrycker dig även väl på engelska i såväl tal som skrift.

Vem är du?

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och vänder oss till dig som är lösningsinriktad, kvalitetstänkande och ser det som positivt att samarbeta med andra kompetenser inom IT-området.

Systemen vi underhåller och supporterar har höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet varför du förväntas jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet. Förståelse för verksamheten och en ödmjuk inställning är viktiga egenskaper. Du är van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn. Samarbete över avdelnings- och gruppgränser är en självklarhet och vi ser att du som person är kvalitetsmedveten samt service- och lösningsinriktad.

Beredskap kan komma att ingå.

Övrig information

Sista ansökningsdag för denna tjänst är 23 augusti 2021

Ev. frågor om tjänsten besvaras av Ronnie Johannesson, 018-617 38 18

Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och påverka utvecklingen i en av Sveriges snabbast växande regioner. Anställningen är på heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Välkommen med din ansökan! 

Krav

 • IT-utbildning på lägst gymnasienivå
 • 2 års relevant arbetslivserfarenhet
 • Kunskaper i aktuella versioner av Windows Server
 • Mycket god svenska i tal och skrift 
 • God engelska i tal och skrift

Meriterande

 • Grundläggande kunskaper inom Linux (Redhat) server liksom erfarenhet av VMware