Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Resurscentrum logo

Arbetsgivare Resurscentrum

Region Uppsala län

Bransch Data/IT

Sista ansökningsdag 2023-05-28

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Nätverkstekniker

Har du erfarenhet av Software Defined NetWorking och vill arbeta i en specialistroll? Lockas du av problemlösning och att få använda din analyskapacitet? Nu utökar vi på Resurscentrum och förstärker gruppen med en nätverkstekniker som vill vara med och bidra till vår fortsatta utveckling. Vi är en heltäckande IT-organisation och kan i och med det erbjuda spännande och givande uppdrag i en stimulerande arbetsmiljö. Vi ser ett värde i att vårt arbete bidrar till samhällsnytta och hållbarhet. 

Om tjänsten 

Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för vår nätverksinfrastruktur där du kommer att vara med och påverka de val som Region Uppsala gör inom nätverksinfrastrukturlösningar. Med anledning av de höga krav på robusthet och tillgänglighet som finns på vår plattform, förväntas du jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet vilket också innebär att dokumentera, omvärldsbevaka, samt att ta fram och underhålla tekniska lösningar.

I arbetet ingår att:

 • tekniskt underhålla och utveckla vår nätverksplattform med tillhörande nätinfrastruktur
 • övervaka, felsöka och avhjälpa fel
 • ta fram och underhålla dokumentation
 • medverka vid utvärdering och införande av nya moduler/system
 • medverka vid upphandlingar
 • livscykelhantering

Arbetet innebär att underhålla vår nätverksinfrastrukturs stöd för olika servertyper, tjänster, funktioner, och programvaror vilket kan innebära att du behöver kunna föra dialoger med externa leverantörer. Inom Region Uppsala har vi huvudsakligen en Ciscobaserad miljö. På serversidan arbetar vi primärt med Windows Server, men även Linux-baserade system förekommer.

Kvalifikationer

Du har flera års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter och en högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom IT. Du har mycket god erfarenhet av Software Defined NetWorking samt nätverksinfrastruktur som routrar och switchar. Vidare har du erfarenhet av att scripta i PowerShell eller andra scriptspråk i Windowsmiljö. Förutom svenska talar och skriver du engelska. Har du erfarenhet av flera nätverksplattformar och IT upphandling i offentlig verksamhet ser vi det som meriterande.

Vi söker dig som är kvalitetsmedveten, service- och lösningsinriktad och har egenskaper som starkt kundfokus, flexibilitet, vana att arbeta i projektform och som alltid ser till kundnyttan samt gillar samarbete. Du är van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn samtidigt som samarbete över grupp- och avdelningsgränser är en självklarhet.

Övrig information

Inom IT-centrum arbetar idag ca 170 engagerade och kunniga medarbetare fördelade på fyra avdelningar; Drift, Verksamhetsstöd, Tekniska plattform och Support. IT är sammansatt av medarbetare med skiftande kompetens som spänner över ett systems hela livscykel. IT-stödet är idag en viktig del av Region Uppsalas verksamhet och vi kan erbjuda spännande och givande uppdrag samt karriärmöjligheter för våra medarbetare. 

Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och påverka utvecklingen i en av Sveriges snabbast växande regioner.

Tjänsten är heltid, tillsvidare. Nattarbete/beredskap kan förekomma.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här

Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske före sista ansökningsdag.

Vi frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Lina Haglund, Lina.Haglund@jobbet.se, 070-777 23 73. Fackliga representanter når du via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Välkommen med din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Krav

 • Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Erfarenhet av Software Defined Networking
 • God kunskap om nätverksinfrastruktur som routrar och switchar
 • Erfarenhet av att scripta i PowerShell eller andra scriptspråk i Windowsmiljö
 • God svenska och engelska i tal och skrift 

Meriterande

 • Erfarenhet av flera nätverksplattformar 
 • Erfarenhet av IT upphandling i offentlig verksamhet