Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Resurscentrum logo

Arbetsgivare Resurscentrum

Region Uppsala län

Bransch Data/IT

Sista ansökningsdag 2023-09-24

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Nätverkstekniker WiFi/5G

Har du erfarenhet av trådlös kommunikation och vill arbeta mer specialiserat? Nu söker vi på Resurscentrum dig som vill arbeta med att utveckla 5G-tekniken inom Region Uppsala! Vi är en heltäckande IT-organisation och kan i och med det erbjuda ett spännande och givande uppdrag i en stimulerande arbetsmiljö. Vi ser ett värde i att vårt arbete bidrar till samhällsnytta och hållbarhet. 

Om tjänsten 

Du kommer att ingå i ett team bestående av sex tekniker som ansvarar för vår nätverksinfrastruktur. Ni har ett nära samarbete inom gruppen men alla har egna specialistområden. I din roll kommer du att vara drivande inom det fortsatta utvecklingsarbetet med WiFi och 5G. Du är delaktig i flera utvecklingsprojekt och är med och påverkar de val som Region Uppsala gör inom nätverksinfrastrukturlösningar. 

Med anledning av de höga krav på robusthet och tillgänglighet som finns på vår plattform, förväntas du jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet vilket också innebär att dokumentera, omvärldsbevaka, samt att ta fram och underhålla tekniska lösningar.

I arbetet ingår att:

 • tekniskt underhålla och utveckla vår trådlösa nätverksplattform med tillhörande nätinfrastruktur
 • övervaka, felsöka och avhjälpa fel
 • ta fram och underhålla dokumentation
 • medverka vid utvärdering och införande av nya moduler/system
 • medverka vid upphandlingar
 • livscykelhantering
 • samverka med externa leverantörer

Inom Region Uppsala har vi huvudsakligen en Ciscobaserad miljö. På serversidan arbetar vi primärt med Windows Server, men även Linux-baserade system förekommer.

Kvalifikationer

Du har flerårig erfarenhet av trådlös kommunikation (WiFi/5G) med tillhörande nätverksinfrastruktur som routrar och switchar. Vidare har du erfarenhet av att scripta i PowerShell eller andra scriptspråk i Windowsmiljö. Förutom svenska talar och skriver du engelska. Har du erfarenhet av flera nätverksplattformar ser vi det som meriterande.

Vi söker dig som är kvalitetsmedveten, service- och lösningsinriktad och har egenskaper som starkt kundfokus, flexibilitet, vana att arbeta i projektform och som alltid ser till kundnyttan samt gillar samarbete. Du är van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn samtidigt som samarbete över grupp- och avdelningsgränser är en självklarhet.

Övrig information

Inom IT-centrum arbetar idag ca 170 engagerade och kunniga medarbetare fördelade på fyra avdelningar; Drift, Verksamhetsstöd, Teknisk plattform och Support. IT är sammansatt av medarbetare med skiftande kompetens som spänner över ett systems hela livscykel. IT-stödet är idag en viktig del av Region Uppsalas verksamhet och vi kan erbjuda spännande och givande uppdrag samt karriärmöjligheter för våra medarbetare. 

Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och påverka utvecklingen i en av Sveriges snabbast växande regioner.

Tjänsten är heltid, tillsvidare. Nattarbete/beredskap kan förekomma.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här. 

Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske före sista ansökningsdag.

Vi frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsulter Andrea Hartwig, 076-723 07 27 eller Lina Haglund, 070-777 23 73. Fackliga representanter når du via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Välkommen med din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Krav

 • Flerårig erfarenhet av trådlös kommunikation (WiFi/5G)
 • God kunskap om trådlös nätverksinfrastruktur som routrar och switchar
 • Erfarenhet av att scripta i PowerShell eller andra scriptspråk i Windowsmiljö
 • God svenska och engelska i tal och skrift 

Meriterande

 • Erfarenhet av flera nätverksplattformar