Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Resurscentrum logo

Arbetsgivare Resurscentrum

Region Uppsala län

Bransch Data/IT

Sista ansökningsdag 2023-05-28

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Nätverkstekniker med tekniskt ansvar

Nu söker vi dig med gedigen kunskap inom nätverk som vill axla en ansvarsroll i en stor och komplex IT-organisation som bidrar till samhällsnytta och hållbarhet. Vi erbjuder dig spännande och givande uppdrag i en stimulerande arbetsmiljö samtidigt som du får en viktig nyckelposition. Varmt välkommen till oss på Region Uppsala! 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i en grupp med sex andra nätverkstekniker och ni tillsammans ansvarar för Region Uppsalas nätverksinfrastruktur. Utöver att arbeta som tekniker har du även ett tekniskt ansvar för livscykelhantering och administration. Du fungerar som organisationens expert inom nätverk och har många kontaktytor inom hela Region Uppsala. Vidare deltar du på projektmöten och ingår i ett nätverk tillsammans med andra regioner i Sverige. Du arbetar även med inköp och budgetarbete. Rekryteringen är en ersättningsrekrytering på grund av pensionsavgång.

I arbetet ingår även att:

 • tekniskt underhålla och utveckla vår nätverksplattform med tillhörande nätinfrastruktur
 • övervaka, felsöka och avhjälpa fel
 • ta fram och underhålla dokumentation
 • medverka vid utvärdering och införande av nya moduler/system
 • medverka vid upphandlingar
 • livscykelhantering

Med anledning av de höga krav på robusthet och tillgänglighet som finns på vår plattform, förväntas du jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet vilket också innebär att dokumentera, omvärldsbevaka, samt att ta fram och underhålla tekniska lösningar. 

Arbetet innebär att underhålla vår nätverksinfrastrukturs stöd för olika servertyper, tjänster, funktioner, och programvaror vilket kan innebära att du behöver föra dialoger med externa leverantörer.

Kvalifikationer 

Du har gedigen erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och en högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom IT. Vidare har du erfarenhet av projektarbete, stora komplexa nätverkslösningar samt nätverkssäkerhet och segmentering. Du har också mycket god kunskap om nätverksinfrastruktur som routrar och switchar samt erfarenhet av att scripta i PowerShell eller andra scriptspråk för automation. Förutom svenska talar och skriver du engelska. Har du erfarenhet av flera nätverksplattformar och IT upphandling i offentlig verksamhet ser vi det som meriterande.

Du bör vara ITIL-certifierad.

Vi söker dig som är kvalitetsmedveten, service- och lösningsinriktad och har egenskaper som starkt kundfokus, flexibilitet, vana att arbeta i projektform och som alltid ser till kundnyttan samt gillar samarbete. Du är van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn samtidigt som samarbete över grupp- och avdelningsgränser är en självklarhet.

Övrig information

Inom IT-centrum arbetar idag ca 170 engagerade och kunniga medarbetare fördelade på fyra avdelningar; Drift, Verksamhetsstöd, Tekniska plattform och Support. IT är sammansatt av medarbetare med skiftande kompetens som spänner över ett systems hela livscykel. IT-stödet är idag en viktig del av Region Uppsalas verksamhet och vi kan erbjuda spännande och givande uppdrag samt karriärmöjligheter för våra medarbetare. 

Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och påverka utvecklingen i en av Sveriges snabbast växande regioner.

Tjänsten är heltid, tillsvidare. Nattarbete/beredskap kan förekomma.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här

Vi frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Lina Haglund på 070-777 23 73 eller via mail lina.haglund@jobbet.se. Fackliga representanter når du via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske före sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Krav

 • Gedigen erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom IT
 • Erfarenhet av projektarbete
 • Mycket god erfarenhet av nätverkssäkerhet, segmentering
 • Mycket god kunskap om nätverksinfrastruktur som routrar och switchar
 • Erfarenhet av att scripta i PowerShell eller andra scriptspråk för automation
 • God svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av flera nätverksplattformar
 • Erfarenhet av IT upphandling i offentlig verksamhet 
 • ITIL-certifierad