Platsannonsbild höger

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Resurscentrum logo

Arbetsgivare Resurscentrum

Region Uppsala län

Bransch Chefer och verksamhetsledare, Data/IT

Sista ansökningsdag 2021-10-31

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

IT-tekniker

Informationstekniken spelar en allt större roll inom hälso- och sjukvården och idag är olika IT-lösningar en naturlig del av sjukvårdens vardag. Genom funktionell teknik kan resurser i vården användas effektivare och genom tekniken kan vi verka för en hög vårdkvalitet i vår region. 

Inom IT-centrum arbetar idag ca 170 engagerade och kunniga medarbetare fördelade på fyra avdelningar; IT Drift, IT Verksamhetsstöd, IT Teknisk plattform och IT Support. Inom Region Uppsala arbetar vi huvudsakligen i en Windowsbaserad miljö. Även på serversidan arbetar vi primärt med operativsystemen Windows Server men även Linux förekommer. De Tunna klienterna bygger på Linux.

Vi behöver nu förstärka med en erfaren IT-tekniker inom Avdelningen IT Teknisk plattform.

Ditt uppdrag

Primärt kommer du att arbeta som tekniker inom plattformen för fjärråtkomst via dator och tunna klienter. Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för att utveckla och underhålla vår klientplattform. I arbetet ingår att: 

 • tekniskt underhålla och utveckla våra portalplattformar
 • övervaka, felsöka och avhjälpa fel
 • ta fram och underhålla dokumentation
 • medverka vid utvärdering och införande av nya moduler/system
 • vara stöd till vår support i användarfrågor
 • livscykelhantering

På grund av de höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet som finns på vår plattform förväntas du jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet. Du kommer även vara med och påverka de val som Region Uppsala gör inom plattformen.

Du är van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn. Samarbete över avdelnings- och gruppgränser är en självklarhet. Du har goda kunskaper i att förvalta och utveckla lösningar.

För den intresserade medarbetaren finns goda möjligheter till en stimulerande arbetsmiljö med personliga utvecklingsmöjligheter.

Dina kvalifikationer och kompetens

Vi ser att du som söker har minst gymnasieutbildning inom IT eller motsvarande och flera års arbetslivserfarenhet med liknande arbetsuppgifter, gärna inom offentlig verksamhet. Högskole- eller universitetsutbildning inom IT är meriterande.

Vidare ser vi gärna att du har flera års erfarenhet av system, tjänster, och infrastruktur inom Citrix Xenapp/XenDesktop samt gärna erfarenhet av att arbeta med servervirtualisering (VMware). Du har god erfarenhet av att arbeta i Microsofts övriga produktutbud som Windows server, och vi ser gärna att du behärskar PowerShell eller andra scriptspråk.

Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt vana av att läsa arbetsrelaterad information på engelska och att få support på engelska.

Din person

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas i din roll behöver du ha ett genuint teknikintresse, vara kommunikativ och kvalitetsfokuserad. Vi söker dig som är service- och lösningsinriktad och har egenskaper som starkt kundfokus, flexibilitet, vana att arbeta i projektform som alltid ser till kundnyttan och gillar samarbete. Förståelse för verksamheten och ett stort intresse för användarupplevelsen är också viktiga egenskaper.

Övrig information

Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och påverka utvecklingen i en av Sveriges snabbast växande regioner.

Tjänsten är heltid, tillsvidare. Nattarbete/beredskap kan förekomma.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vi frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Eva Gryding, 070-445 13 39.

Fackliga företrädare nås via växeln, 018-611 00 00.

Vänta inte med att söka, urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag, dock senast den 31 oktober 2021

Vill du jobba med oss? Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Krav

 • Minst gymnasieutbildning inom IT eller motsvarande.
 • Flera års arbetslivserfarenhet med liknande arbetsuppgifter.
 • God erfarenhet av att arbeta i Microsofts övriga produktutbud t ex Windows server.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
 • Vana av att läsa arbetsrelaterad information på engelska och att få support på engelska.

Meriterande

 • Arbetat inom offentlig verksamhet.
 • Högskole- eller universitetsutbildning. 
 • Flera års erfarenhet av system, tjänster, och infrastruktur inom Citrix Xenapp/XenDesktop.
 • Erfarenhet av att arbeta med servervirtualisering (VMware).
 • Behärskar PowerShell eller andra scriptspråk.