Platsannonsbild höger

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Resurscentrum logo

Arbetsgivare Resurscentrum

Region Uppsala län

Bransch Chefer och verksamhetsledare, Data/IT

Sista ansökningsdag 2023-12-03

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Gruppchef databas och serverdrift

IT-centrum är en heltäckande IT-organisation och en viktig del av Region Uppsalas verksamhet. Vi kan erbjuda spännande, varierande och givande uppdrag i en stimulerande arbetsmiljö. Nu behöver vi utöka organisationen och söker en gruppchef till vår gruppering inom databas och serverdrift. Varmt välkommen till en trygg och samhällsviktig arbetsgivare!

Vår verksamhet

På IT-centrum arbetar ca 170 engagerade och kunniga medarbetare fördelade på fyra avdelningar; Drift, Verksamhetsstöd, Teknisk plattform och Support. Denna roll är placerad på avdelningen IT Drift som i dagsläget består av en avdelningschef och två gruppchefer. Då vi växt mycket på senare år behöver vi nu förstärka med ytterligare en gruppchef till avdelningen. 

Arbetsuppgifter

I rollen som gruppchef har du personal- och verksamhetsansvar och rapporterar till avdelningschef. I din grupp ingår ca 13 medarbetare som arbetar som databasadministratörer och servertekniker. Som gruppchef pekar du ut de gemensamma målen och följer upp att gruppen når dit. Du finns till hands för att stötta i planerings- och prioriteringsfrågor, du håller i årliga medarbetar- och lönesamtal och ansvarar för att dina medarbetare har en god arbetsmiljö med tydlig ansvarsfördelning och god kommunikation.

Tillsammans med avdelningschef och gruppchefer utgör du avdelningens ledningsgrupp, som arbetar tätt tillsammans med veckovisa avstämningar. Du ingår även i olika mötesforum för planering och informationsutbyte med övriga gruppchefer inom IT-centrum.

Om dig

Vi söker dig med högskoleutbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet inhämtad genom yrkeserfarenhet. Du har flerårig erfarenhet inom IT-drift och med det god teknisk förståelse, kanske har du en bakgrund som databasadministratör eller servertekniker och vill ta nästa steg till rollen som gruppchef. Vi ser gärna att du har erfarenhet som chef eller från en ledande roll sedan tidigare, men det är inget krav. Din svenska är mycket god i tal och skrift och du kommunicerar väl även på engelska.

Som person är du öppen, ansvarstagande och har lätt för att samarbeta med andra. Du är trygg i dig själv och trivs i en beslutsfattande roll. I ditt ledarskap är du coachande och ger medarbetarna utrymme att ta egna initiativ samt har god förmåga att få gruppen att arbeta mot gemensamma mål. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrig information

Tjänsten är heltid tillsvidare. Tillsättning enligt överenskommelse. Du är placerad på Akademiska sjukhusets område, vi tillämpar Region Uppsalas princip om flexibelt distansarbete. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsulter på Jobbet.se, Matilda Festin på 072-0503217 eller Hanna Koponen på 073-5920393. Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel på 018-611 00 00.

Ansökningar behandlas löpande, skicka därför in din ansökan redan idag. Varmt välkommen med din ansökan! 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. 

Krav

  • Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet inhämtad genom erfarenhet
  • Flerårig erfarenhet inom IT-drift och god teknisk förståelse
  • Mycket god svenska i tal och skrift
  • God engelska i tal och skrift

Meriterande

  • Erfarenhet som chef eller från en ledande roll