Platsannonsbild höger

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena ekonomi- och personaladministration, IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Resurscentrum logo

Arbetsgivare Resurscentrum

Region Uppsala län

Bransch Chefer och verksamhetsledare, Data/IT, Hälso- och sjukvård

Sista ansökningsdag 2021-05-30

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena ekonomi- och personaladministration, IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Enhetschef/objektsledare för enheten Elektronisk patientjournal

Enheten Elektronisk patientjournal (EPJ) består idag av ca 40 medarbetare fördelat på två grupper. I rollen som enhetschef ansvarar du för hela verksamheten, personal och resultat. Det dagliga personalansvaret fördelas mellan enhetens två gruppchefer.

Om rollen

I rollen som objektledare leder och styr du förvaltningsobjektets arbete inom de ramar som förvaltningsplanen har beskrivit, såväl tids- som budgetmässigt. Det ligger på ditt ansvar att utvärdera vad verksamheten anser om de produkter ni ansvarar för och utvecklar samt att löpande rapportera resultat till objektsägaren. Du ansvarar för en budget om ca 120 Mkr. Rollen kräver även ett visst arbete med omvärldsanalys samt att uppdatera sig om nya lagar och styrdokument. Vi arbetar inom styrmodellen pm3.

I tjänsten ingår chefsrollen för enheten samt uppdraget som objektsledare för samtliga system inom enhetens ansvarsområde. Som chef för EPJ leder du operativt Region Uppsalas viktigaste vårdsystemförvaltning. Du är ansvarig för all utveckling som sker inom våra viktiga vårdsystem som också är en del i hela Region Uppsalas digitalisering. Enheten ingår även i flertalet samarbeten på nationell nivå inom vård-IT.

I rollen som enhetschef har du stöd av två direktrapporterande erfarna gruppchefer. Gruppcheferna har personalansvar och leder det operativa arbetet i sina respektive grupper. Du är ytterst ansvarig för enhetens verksamhet, ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till förvaltningsdirektören.

Om dig

Du har ett diplomatiskt förhållningssätt och en god ledarförmåga. Tydlighet, kommunikation och det goda samtalet är en förutsättning för att navigera rätt i en stor organisation med komplexa systemsamband där samspelet mellan förvaltning, IT och leverantörer, både på lokal och nationell nivå sker dagligen. Våra system och tjänster har höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet varför du förväntas jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet. Förståelse för verksamheten, förmågan att fånga upp kravställningar och en ödmjuk inställning är viktiga egenskaper. Du är van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller annan likvärdig erfarenhet. Det är meriterande om du tidigare deltagit i digitaliseringsarbete inom sjukvårdsverksamhet. Du har mångårig relevant arbetslivserfarenhet. Du har vana att leda projekt eller uppdrag och det är meriterande om du har erfarenhet av systemförvaltning. Vi ser gärna att du har flerårig chefserfarenhet, men inget krav. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Övrig information

Tjänsten är på heltid tillsvidare. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Tjänsten kan bli föremål för säkerhetsprövning.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Sofie Skaränger, Jobbet.se på 0703-426600 eller via e-post sofie.skaranger@jobbet.se. Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Intervjuer kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 maj 2021!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Krav

  • Högskoleutbildning inom relevant område eller annan erfarenhet som anses likvärdig
  • Mångårig relevant arbetslivserfarenhet
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • Körkort

Meriterande

  • Erfarenhet av systemförvaltning
  • Tidigare deltagit i digitaliseringsarbete inom sjukvårdsverksamhet
  • Flerårig erfarenhet som chef