Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Resurscentrum logo

Arbetsgivare Resurscentrum

Region Uppsala län

Bransch Administration, ekonomi, juridik, Hälso- och sjukvård

Sista ansökningsdag 2023-01-26

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 270 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Administratör till Journalenheten CESÅ

Vi söker nu en noggrann, driven och ansvarstagande administratör till Region Uppsalas journalenhet CESÅ! Journalenheten är en del av Patientadministrationen, vars uppdrag är att handlägga frågor kring husläkarlistning, vårdgaranti, asylsamordning samt utlämning av journalkopior. Journalenheten ansvarar för journalbeställningar från vårdgivare, patienter, försäkringsbolag och myndigheter. Enheten ansvarar även för spärrar i patientjournal samt framställande av loggrapporter. Patientadministrationen har 18 medarbetare, varav åtta stycken arbetar på Journalenheten. 

Ditt uppdrag

Dina arbetsuppgifter består av att ta emot beställningar och iordningställa journalkopior från Region Uppsalas olika vårdsystem, främst Cosmic. Du kommer även att arbeta med hantering av spärrbegäran i journaler samt utlämning av loggrapporter.

Dokumentation av beställning sker huvudsakligen i Cosmic och fakturering görs i Agresso. Beställningar inkommer via post, funktionsbrevlåda, 1177 e-tjänst och fax. Verksamheten har telefonservice dit invånare och verksamheter tar kontakt vid frågor om verksamhetens tjänster.

Du kan även komma att involveras i utvecklingsprojekt inom verksamheten.

Om dig

Vi ser att du har någon form av vårdutbildning och tidigare erfarenhet inom vårdområdet, exempelvis som sjuksköterska eller undersköterska. Du har kunskaper från journalsystem, gärna Cosmic, och har god förmåga att förstå den dokumentation som en patientjournal innehåller. Du är van vid att jobba med telefonservice och har mycket god datorvana och vana från att arbeta i många olika system parallellt. Erfarenhet från att arbeta i region eller inom offentlig myndighet är meriterande. Du talar och skriver god svenska och är bekväm med att tala engelska.

Som person är du noggrann, flexibel och ansvarstagande. Du är en god administratör och har förmåga att strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra och kan även arbeta självständigt. Vidare är du driven, initiativtagande och har en vilja att utveckla arbetssätt och rutiner. 

Övrig information

Tjänsten är på heltid tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse. Vi är placerade vid Uppsala Business Park i Fyrislund. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult på Jobbet.se, Matilda Festin på 072-0503217. Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, skicka därför in din ansökan redan idag. Varmt välkommen med din ansökan! 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. 

Krav

  • Vårdutbildning
  • Erfarenhet från vårdområdet, ex. som sjuksköterska eller undersköterska
  • Kunskaper inom journalsystem
  • Van att arbeta med telefonservice
  • Mycket god datorvana och att arbeta i olika system parallellt
  • God svenska i tal och skrift
  • Bekväm med att tala engelska

Meriterande

  • Kunskaper inom Cosmic
  • Erfarenhet från att arbeta i region eller inom offentlig myndighet