Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Regionalt Cancercentrum Mellansverige

Regionalt cancercentrum Mellansverige är en kunskaps- och utvecklingsorganisation som stödjer, utvecklar och kvalitetssäkrar cancervården i Sjukvårdsregion Mellansverige. Arbetet bedrivs även på nationell nivå i nära samarbete med de fem övriga RCC-kontoren i Sverige. Region Uppsala är värdregion för RCC Mellansverige som organisatoriskt ligger under Akademiska sjukhuset men har ett sjukvårdsregionalt uppdrag.

Regionalt Cancercentrum Mellansverige logo

Arbetsgivare Regionalt Cancercentrum Mellansverige

Region Uppsala län

Bransch Försäljning, inköp, marknadsföring, Kultur, media, design

Sista ansökningsdag 2022-12-11

Om arbetsgivaren - Regionalt Cancercentrum Mellansverige

Regionalt cancercentrum Mellansverige är en kunskaps- och utvecklingsorganisation som stödjer, utvecklar och kvalitetssäkrar cancervården i Sjukvårdsregion Mellansverige. Arbetet bedrivs även på nationell nivå i nära samarbete med de fem övriga RCC-kontoren i Sverige. Region Uppsala är värdregion för RCC Mellansverige som organisatoriskt ligger under Akademiska sjukhuset men har ett sjukvårdsregionalt uppdrag.

Kommunikatör

Nu söker vi en kommunikatör som tillsammans med oss på Regionalt Cancercentrum Mellansverige vill fortsätta bidra till en bättre och mer jämlik cancervård - inte bara i vår sjukvårdsregion, utan i hela landet. Som kommunikatör hos oss får du en varierande roll med mycket ansvar och möjlighet att påverka din arbetsvardag! 

Regionalt cancercentrum Mellansverige (RCC) arbetar bland annat med framtagande av vårdprogram, utveckling och förvaltning av kvalitetsregister, stöd till forskning och projekt inom cancerområdet på såväl nationell som sjukvårdsregional nivå samt vårdprocessutveckling i sjukvårdsregionen.

Vi erbjuder dig en spännande, lärorik och trygg arbetsplats där gemenskapen är stark och där vi hela tiden strävar efter att utveckla vårt teambaserade arbetssätt. 

Om tjänsten

Din roll kommer att bli bred och du arbetar med både operativ och strategisk kommunikation. Du är ensam ansvarig för kommunikationsarbetet på RCC Mellansverige, men det finns flera kommunikatörer inom Regionalt Cancercentrum och ni tillsammans kommer ingå i ett nationellt nätverk för samverkan kring och utveckling av nationella kommunikationsinsatser inom RCC. Du kommer även samverka med vårdpersonal, processledare, forskare och andra sakkunniga. 

Som kommunikatör vid RCC Mellansverige ansvarar du främst för sjukvårdsregional kommunikation samt nationell kommunikation inom de områden som RCC Mellansverige ansvarar för – till exempel prostatacancerområdet och lungcancerområdet.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara:

 • redaktör för webbplatsen cancercentrum.se och för RCC Mellansveriges månatliga nyhetsbrev
 • skriva nyhetsartiklar och pressmeddelanden
 • ansvara för kommunikationsplanering i verksamheten
 • agera kommunikationsstöd åt ledningsgrupp, arbetsgrupper och övriga kollegor
 • agera kravställare gentemot upphandlade samarbetsaktörer, t.ex. tryckerier och kommunikationsbyråer
 • ansvara för RCC Mellansveriges kanaler i sociala medier
 • mediebevakning av cancerområdet

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av både operativt och strategiskt kommunikationsarbete. Vi ser att du har eftergymnasial utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant. Det är ett krav att ha arbetat med webbpublicering, sociala medier, kommunikationsplanering och kommunikationsstöd. Har du även arbetat med nyhetsbrevsutskick, filmproduktion, webbsändningar och/eller har kunskap om tillgänglighetsdirektiven ser vi det som meriterande. Du är en van systemanvändare och har du tidigare erfarenhet av Episerver eller Apsis är det ett plus. Du har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och goda kunskaper i engelska. 

Som person är du strukturerad och har en god förmåga att koordinera flera projekt parallellt. Som kommunikatör hos oss kommer du att ha många olika kontaktytor och vi ser därför att du är utåtriktad och socialt kompetent. För att lyckas i rollen är du självgående och initiativtagande. När det behövs är du inte rädd för att på ett självsäkert sätt agera rådgivande inom ditt expertområde.

Annat viktigt att veta

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Tjänsten är på heltid tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.

Du är placerad på vårt kontor inom Uppsala Science Park med möjlighet till att arbeta på distans när arbetet tillåter. 

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult på Jobbet.se, Lina Haglund på 070-7772373. Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Intervjuer kommer att ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag! 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Krav

 • Erfarenhet av både operativt och strategiskt kommunikationsarbete
 • Erfarenhet av webbpublicering, sociala medier, kommunikationsplanering och kommunikationsstöd
 • Mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • Goda kunskaper i engelska

Meriterande

 • Erfarenhet av nyhetsbrevsutskick, filmproduktion, webbsändningar och/eller kunskap om tillgänglighetsdirektiven
 • Erfarenhet av Episerver eller Apsis