Platsannonsbild höger
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Region Uppsala

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.

Region Uppsala är en politiskt styrd organisation som ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, kultur samt för regional utveckling. Tillsammans arbetar vi med länets kommuner, högskolor, näringsliv och andra aktörer för att skapa de bästa förutsättningarna för våra invånare.

Region Uppsala logo

Arbetsgivare Region Uppsala

Region Uppsala län

Bransch Administration, ekonomi, juridik

Sista ansökningsdag 2022-11-06

Om arbetsgivaren - Region Uppsala

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.

Region Uppsala är en politiskt styrd organisation som ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, kultur samt för regional utveckling. Tillsammans arbetar vi med länets kommuner, högskolor, näringsliv och andra aktörer för att skapa de bästa förutsättningarna för våra invånare.

Processledare Regional utveckling

En god kompetensförsörjning är avgörande för länets arbetsgivare, invånare och för den regionala tillväxten. En bra matchning mellan tillgång på utbildad arbetskraft och arbetsgivarnas efterfrågan på kompetens kommer vara avgörande för en framtida regional tillväxt och konkurrenskraft. Detta uppdrag är en del i det strategiska kompetensförsörjningsarbetet inom Region Uppsala. Vill du utveckla arbetet med Vård- och omsorgscollege i Region Uppsala? Då är det här en tjänst för dig!

Region Uppsala har statens uppdrag att ansvara för att driva arbetet med regional utveckling i Uppsala län. Arbetet bedrivs inom Avdelningen för regional utveckling som arbetar för ett effektivt genomförande av den regionala utvecklingspolitiken samt internt arbete med mänskliga rättigheter och miljö.

Länets vision är att skapa ett gott liv i en hållbar och nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. Utgångspunkt för arbetet är Uppsala läns regionala utvecklingsstrategi som även fungerar som Agenda 2030-strategi. Vi samordnar och driver på länets utvecklingsarbete tillsammans med länets offentliga, privata och ideella aktörer.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta med processledning på regional nivå i Vård- och omsorgscollege en samverkansform mellan arbetsliv och utbildningsanordnare inom vård- och omsorgsområdet med övergripande syfte att trygga framtida personal- och kompetensförsörjning. Genom samverkan erbjuds elever och anställda ett attraktivt arbetsliv och attraktiva utbildningar på gymnasie- och yrkeshögskolenivå som matchar arbetslivets behov.

I varje regionalt college finns en processledare med uppgift att leda, utveckla och samordna det regionala arbetet samt vara länken mellan nationell, regional och lokal nivå. Som regional processledare får du en viktig uppgift att samordna de av styrgruppen fastställda gemensamma målen för verksamheten. Processledaren håller också kontakten med andra regionala college och företräder VO-College Region Uppsala i kontakter med andra regionala processledare och i möten med den nationella ledningen för VO-Collegekansliet. I uppdraget ingår omvärldsbevakning både internationellt, nationellt och regionalt. Du kommer att delta aktivt vid nationella Vård- och omsorgscolleges nätverksträffar och konferenser. Uppdraget har en stor bredd och kan variera i intensitet över året, beroende på vilka frågor som är aktuella. 

Utöver ovanstående exempel på arbetsuppgifter finns följande prioriterade områden: - Tillsammans med styrgrupperna leda och utveckla och följa upp arbetet inom Vård- och omsorgscollege - Utveckla samverkan mellan parterna - Identifiera behov av utveckling och förbättringsområden - Ta fram underlag, planera och processleda aktiviteter som stödjer regional styrgrupp i analys, kvalitets- och utvecklingsarbete - Samordna och leda utvecklingsprojekt och förändringsarbeten.

Din kompetens

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av strukturerat utvecklings- och kvalitetsarbete, gärna på strategisk/ledningsnivå. Du har arbetat i en processledande roll med komplexa frågeställningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av kompetensförsörjnings- och utbildningsfrågor och skulle du dessutom ha erfarenhet från vård och omsorg så är det ett plus. Rollen kräver en god förmåga att kunna uttrycka sig i det svenska språket såväl i tal som i skrift.

I grunden har du en högskoleexamen inom ett för tjänsten relevant område alternativt annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdigt.

Du är digitalt mogen och har goda kunskaper i de vanligast förekommande digitala verktygen.  

Personliga egenskaper 

Som person är du trygg, stabil och har en god självinsikt. Du arbetar bra tillsammans med andra människor samtidigt som du har en hög förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Rollen kräver en god förmåga att skapa och underhålla goda relationer och att arbeta mål- och resultatorienterat. Du är en strukturerad person som ser vikten av att arbeta med kvalitet även administrativt.     

Du har lätt för att kommunicera med andra och driva processer i samverkan med många aktörer.  Du är en duktig mötesledare som kan förbereda och leda strukturerade möten. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Viktigt att veta

Tjänsten är en heltidsanställning på 100% tillsvidare och kan eventuellt kombineras med andra uppgifter inom ramen för utvecklingsarbetet inom kompetensförsörjning.

Välkommen till en vänlig arbetsplats mitt i Uppsala där vi skapar samhällsnytta. Vårt ljusa fina kontor finns intill Resecentrum – att pendla hit är enkelt. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här. 

Vi frågor om tjänsten kontaktas rekryteringskonsult Anna Nord på 018-470 71 12.

Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.

Observera att rekryteringen sker löpande så du är varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Krav

  • Flerårig erfarenhet av strukturerat utvecklings- och kvalitetsarbete, gärna på strategisk/ledningsnivå.
  • Arbetat i en processledande roll med komplexa frågeställningar.
  • God förmåga att kunna uttrycka sig i det svenska språket såväl i tal som i skrift.
  • Högskoleexamen inom ett för tjänsten relevant område alternativt annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdigt.
  • Kunskaper i de vanligast förekommande digitala verktygen.  

Meriterande

  • Erfarenhet av kompetensförsörjnings- och utbildningsfrågor.
  • Erfarenhet från vård och omsorg.